Hirdetés

Lopással vádolják a Kingsman alkotóit

|

R. Spencer Balentine szerint egy 2003-as forgatókönyvéből vettek át ötleteket a Kingsman alkotói.

Hirdetés

Súlyos vádakkal illették a Foxot a minap, ugyanis R. Spencer Balentine állítása szerint a stúdió az ő általa megírt történetet használta fel a Kingsmanhez, és nem Mark Millar és Dave Gibbons képregényét, ahogy azt eddig hittük.

Hirdetés

A THR értesülése szerint Balentine azt állítja, hogy egy korábban írt forgatókönyvét használták fel a 2014-es Kingsman: A titkos szolgálathoz. Ez a "The Keepers" névre hallgatott akkoriban, megjelenését pedig egy 2004-ben megrendezett forgatókönyvírói versenynek köszönhette, melyen úgy szerepelt a mű, mint a Dabel Brothers Productions képregényének adaptációja. Az író szerint a Kingsman alkotói valahogy hozzáférést szereztek a forgatókönyvéhez és ötleteket loptak belőle. Mindez egy egyezménynek köszönhető, melyet a Marvel és a Dabel Brothers Productions kötött egymás között.

Balentine jogi képviselője, Steven Lowe így nyilatkozott az ügyről:

"A film hivatalosan A titkos szolgálat című képregény alapján íródott, melyet 2012-ben adott ki az Icon Comics (A Marvel leányvállalata), a szerzője pedig Mark Millar. Azonban a film forgatókönyvében rengeteg olyan elem is megtalálható, ami nem szerepelt a képregényben. Ilyen például a kerekasztal lovagjai, a protagonistát kísérő kiskutya, vagy a hologramhasználat. Valamint a képregény inkább fókuszált magára a szervezet közszolgálati oldalára, mintsem egy magányos hős sikerhez vezető útjára." 

A Fox legalább egy 5 millió dolláros perre számíthat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.