Hirdetés

A Fox adaptálja a Marsi szerzőjének új könyvét

|

A Fox máris lecsapott a novemberben érkező új Andy Weir-könyv, az Artemis megfilmesítési jogaira.

Hirdetés

Még meg sem jelent Andy Weir, a Marsi szerzőjének legújabb kötete, az Artemis, ám a Fox stúdió máris lecsapott a megfilmesítési jogokra. Az első regény gyökereinél maradva, ezúttal is egy sci-fit kapunk majd Weirtől, ami Artemisben, a Hold első és egyetlen városában fog játszódni. Ám a főhős most nem egy egyedül maradt tudós, hanem egy csempész nő lesz.

Hirdetés

Az Amazon hivatalos leírásából a következő derül ki a novemberben megjelenő műről:

"Jazz Bashara egy bűnöző. Vagyis, olyasféle. A Hold legelső és egyetlen városában, Artemisben igen csak nehéz az élet, hacsak nem egy gazdag turista vagy multimilliárdos vagy. Így az már nem is számít igazán bűnözésnek, ha alkalmanként csempészkedik az ember, nemde? Nem, ha adósságot kell visszafizetned, és a portásként megkeresett jövedelmed alig fedezi a bérleti díjat. Minden megváltozik, amikor Jazz előtt felsejlik a tökéletes bűntény, ami olyan zsákmánnyal kecsegtet, amit lehetetlen visszautasítani. Azonban a lehetetlen megoldása csak a problémák kezdetét jelentik számára, miután rádöbben, hogy egy olyan összeesküvésbe csöppent bele, aminek a célja az Artemis feletti uralom megszerzése - és ezért a túlélés reményében egy olyan kockázatot kell vállalnia, ami még az előzőnél is nagyobb veszélyeket rejt magában."

Maga a szerző is megszólalt a bejelentés kapcsán.

"Nagyon izgatott vagyok az Artemis miatt. Ismét olyan tudományos dologgal foglalkozhattam, amit imádok, csak ezúttal egy sokkal komplexebb és karakterorientáltabb cselekményszálat vittem végig. Ez egy igazán nagy ugrás volt számomra (A marsihoz képest), de úgy hiszem, jól jöttem ki belőle. Remélhetőleg az olvasók egyetértenek majd."

A filmadaptációnál Simon Kinberg és Aditya Sood fognak közreműködni producerként, a többi pozíciót pedig a közeljövőben fogja betölteni a Fox. Titeket mennyire érdekel Weir új regénye?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.