Hirdetés

Frank Millerhez kerültek a Sin City adaptációs jogai

|

A Weinstein filmvállalat porba hullásával a híres képregényíró kezében landoltak az első Sin City filmes és televíziós megfilmesítési jogai.

Hirdetés

Frank Miller még 1991-ben publikálta egyik leghíresebb képregényét, a Sin City-t. Jó pár évvel később, 2005-ben készült el a kultikus mű adaptációja Robert Rodriguez rendezésével, aminek egy részét maga Quentin Tarantino rendezte. E film és a 2014-es Sin City: Ölni tudnál érte folytatás mind a Weinstein vállalat tulajdonát képezte, amíg Harvey Weinstein szexbotránya miatt össze nem omlott a cég.

Hirdetés

A csődbe ment vállalatot a Lantern Capital Partners magántőke-befektetési vállalkozás 289 millió dollárért vásárolta fel idén nyáron. Viszont ekkor jött a képbe maga Miller, aki kifogásolta, hogy a Sin City jogokat is magába foglalja az üzlet, ezután a Lantern Capital Partnersszel való tárgyalás után a cég úgy döntött, hogy a 2005-ös Sin City nem fogja részét képezni a felvásárlásnak, így a jogok visszaszállnak Millerre.

Ezen kívül a Harvey Weinstein filmvállalat még 2012-ben tervezett egy Sin City sorozatot, amiből végül nem lett semmi. Ezek a jogok is Millerhez kerültek végül, így rajta múlik, visszatér-e sorozat formájában a Sin City. A Sin City: Ölni tudnál érte c. film viszont nem került ki a felvásárlásból, így az a film már hivatalosan is a Lantern Capital Partners tulajdonában van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.