Hirdetés

Film készül a fukusimai atomkatasztrófáról

|

Az egyik legnagyobb japán tragédia kerül hamarosan megfilmesítésre, méghozzá impozáns színészgárdával.

Hirdetés

2011-ben egy ominózus földrengés és egy azt követő pusztító cunami rázta meg Japánt, ami további súlyos hatást is gyakorolt a környező területekre. A legjelentősebb kár a Fukusima Daiicsi atomerőműben történt, hiszen a természeti katasztrófák miatt nukleáris üzemzavarok léptek fel, amik odáig fajultak, hogy három reaktorban teljes zónaolvadás következett be, illetve négy másik reaktorblokk szerkezetileg megsérült. Emiatt az erőműből közel tíz kilométer sugarú körben került a levegőbe nagymennyiségű radioaktív anyag − hasonlóan, mint ami Csernobilben is történt.

Hirdetés

A készülő film (ami eddig a Fukushima 50 címre hallgat) egy dokumentumkönyvön alapul Ryusho Kadoto tollából, és ahogy a könyv, úgy a film is elsősorban a reaktorban dolgozó munkásokat állítja majd a központba. Az olvadás és a sérülés után kereken 50 ember ment vissza a reaktorba, hogy helyrehozzák a károkat, és meggátolják a további kataklizmákat, hiszen gyakorlatilag 50 millió ember élt a környéken és az életük forgott kockán. A cím is innen eredeztethető, mert ezeket a munkásokat illették a "Fukusima 50 hőse" jelzővel.

A két főszerepet Japán két fenegyereke, Koichi Sato (Az utolsó kardvágás) és Ken Watanabe (Eredet, Az utolsó szamuráj) játssza majd; az előbbi a műszaki felügyelőt, míg az utóbbi magát a főfelügyelőt fogja alakítani, akik elsőként vonultak vissza a reaktorba. De a film rendezője, Setsuro Wakamatsu se kezdő a minőségi katasztrófafilmek terén, hiszen a 2009-es The Unbroken arról a repülőgép-balesetről szólt, ami közel 520 ember életét követelte, és Wakamatsu mindezt kimagaslóan, kicsit sem öncélúan mutatta be.

A Fukushima 50 premierdátumáról még sajnos senki sem nyilatkozott, mi meg csak remélni tudjuk, hogy idehaza is a mozik vásznain élhetjük majd át ezt az igen különlegesnek ígérkező filmet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.