Hirdetés

A Galaxis Őrzői - Groot utolsó vacsorája

|

Hirdetés

A Galaxis Őrzői legfőbb erényei közé tartoztak címszereplői, élükön Groottal és Mordállyal, elvégre mi vagányabb van egy rakétás mosómedve és egy vehemens tönk párosánál? James Gunn filmje körül már egészen finom kultusz alakult ki és ezt nem restek a rajongók sem a rendező tudtára adni, akik ezúttal egy kis meglepetéssel kedveskedtek neki. A film egyik kivágott jelenete - amely sem a DVD, sem pedig a Blu-Ray kiadásokon nem szerepelt - előrevetítette volna kedvenc intergalaktikus entünk sorsát, de mivel a vizuális effektek nem készültek el hozzá, ezért lemaradt róluk. Egy lelkes dolgozó a Framestore-nál azonban befejezett egy képkockát, amit Gunn közzé is tett a Facebook oldalán. Az ajándékot így kommentálta később a rendező:

Amint látjátok, ez a kép Leonardo da Vinci legendás festményére, Az utolsó vacsorára emlékeztet, melyen Jézus és 12 tanítványa fogyasztja el vacsoráját. Figyelembe véve, hogy Groot feláldozza magát a barátaiért, egyáltalán nem áll ellentétben Jézusról a Bibliában foglaltakkal és ez szimbolizálta és érzékeltette volna Groot közelgő halálát. Az is helyénvalónak tűnik, hogy Groot halála csak átmeneti, pont úgy, ahogy Jézusé is a Bibliában.
Noha egyszerre szívet melengető és ötletes ez a képkocka, jó döntés volt, hogy kivágták a végleges verzióból, mivel túlontúl előrevetítette volna Groot sorsát, ezzel pedig a film egyik legérzelmesebb jelenetének a hatásából vettek volna vissza. Gunn jelenleg egyébként forgatja A Galaxis Őrzői második részét, ami jövő májusban érkezhet a mozikba és természetesen Groot is benne lesz.
Guardians of the Galaxy Groot Last Supper
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.