Hirdetés

George Martint hidegen hagyja a Trónok harca sorozat közelgő befejezése

|

Hirdetés

Arról már eddig is legendák szóltak, hogy George R. R. Martin, a Trónok harca, azaz pontosítva, a Tűz és Jég Dala regényciklus szerzője magasról tesz a rajongók követeléseire, de most ismét rátett egy lapáttal a hírnevére. Martin az új könyvéből olvasott fel egy fejezetet Washingtonban az elmúlt hétvégén, melyet követően válaszolt a fanok kérdéseire, ami közben kitért arra, hogy egyáltalán nem érdekli őt, hogy a sorozat előbb fog véget írni, mint az általa írt hétkötetesre tervezett történet.

 Volt egy időszak, amikor még foglalkoztatott ez a kérdés (hogy a sorozat előbb befejeződik, mint a regényciklus), de utána azt mondtam magamban, hogy a francba vele. A folytonos aggódás nem változtat semmin. Továbbra is le kell ülnöm az írógépem elé, és meg kell írnom az újabb és újabb mondatokat. Én csupán elmondom a saját történetemet, a sorozatkészítők pedig a könyveim adaptálásán keresztül elmesélik a sajátjukét, aztán majd meglátjuk.
Eme nyilatkozat után érdemes szembenézni néhány igazsággal: a legfontosabb, hogy a könyvrajongóknak végleg fel kell adnia azon reményüket, miszerint Martin valamilyen csoda folytán elkezd napi 100 oldalt írni, és befejezi gyors egymásutánban a Trónok harca könyvváltozatát, amiből ugyebár még két kötet van hátra: a Winds of Winter, valamint az A Dream of Spring. Ismételten pedig az is bebizonyosodott, hogy Martint egyedül az tartja lázban, hogy elmesélhesse azt a történetet, mely egykor megfogant és azóta folyton változik az elméjében. Minden más - a rajongók éheztetése, a rajongói teóriák, a rá nehezedő nyomás - másodlagos számára. Persze az örök kérdés, hogy mikor jelenik meg a következő kötet, ezúttal is elhangzott, melyre ingerülten csak ennyit reagált: „Ne kérdezzenek arról, hogy mikor készül el, különben a katonáimmal levágatom a fejüket!” Ismerve, hogy a hasonló kérdések mennyire ki tudják hozni a Trónok harca íróját a sodrából, valószínűleg nem tréfált a fenyegetéssel. Ezek után egyre valószínűbb, hogy még a hatodik évad is hamarabb lemegy az HBO-n, mielőtt a hatodik kötet, a Winds of Winter kikerülne a könyvesboltok polcaira.  Mit gondoltok, az epikus történet melyik változata marad majd fenn tovább a kollektív emlékezetben: a hétévados sorozaté vagy a befejezést illetően egyre inkább örök ígéretnek tűnő regényciklusé?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.