Hirdetés

George Miller elárulta, mi várhatott Furiosára a Mad Max - A harag útja eseményei után

|

Két lehetséges alternatívát is megtudtunk Charlize Theron karakterével kapcsolatban.

Hirdetés

A Mad Max - A harag útja író-rendezője, egyben a franchise atyja a 2015-ös akciófilm esetleges folytatása kapcsán adott egy hosszabb interjút, aminek során többek között a film hősnőjének, Furiosa sorsáról is beszélt az alkotó. Azt tudjuk egy ideje, hogy a Charlize Theron által megformált karakter hamarosan előzményfilmet kap, ám most már arról is van valamennyi képünk, hogy mi várt rá Immortan Joe halála után.

Hirdetés

Miller az MTV és a Happy Sad Confused podcast házigazdájával, Josh Horowitz-cal beszélgetett az idén virtuálisan megrendezett New York-i Comic Con keretei között, majd a film ötéves évfordulója kapcsán Horowitz arról is megkérdezte a filmest, hogy szerinte mi történhetett a szóban forgó hősnővel A harag útja eseményei után. Az alkotó két alternatívát is felvázolt, ezek közül az egyik gyakorlatilag folytatta volna, amit a film végén is láthattunk: Furiosa mindenki számára hozzáférhetővé tette volna a vízkészletet, egyúttal a teljes szabadságot. A másik variáció, amit az író Joseph Campbell vázolt fel, egy fokkal érdekesebb.

Campbell azt mondta, hogy manapság az ilyen történetekben a ma hőséből lesz a holnap zsarnoka. A hős a változás ügynöke, aki feladja önös érdekeit a közös cél érdekében. Campbell gyakorlatilag azt mondja, hogy idővel túlságosan fontossá válik mindaz a hős számára, amit felépített vagy felszabadított. Vaskalapossá válik a saját hitével kapcsolatban, amit végezetül meg is kell védenie. Általában így működnek ezek a dolgok.

Ám Miller aztán hozzátette, hogy nem gondolná, hogy Furiosa beleesne ebbe a csapdába, hiszen maga is látta Immortan Joe példáján keresztül, hogy mindez hova vezet. A zsarnoki vezér is hős lehetett valamikor régen.

Ti el tudjátok képzelni Furiosát, mint az esetleges Mad Max-folytatás antagonistáját?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.