Hirdetés

George R. R. Martin szerint a közösségi média a legrosszabbat hozza ki az emberből

|

A Trónok harca írója a Winds of Winter csúszása miatti kritikákra reagált.

Hirdetés

A 2011-ben debütált Trónok harca két okból is beírta magát a televíziózás krónikáiba. Egyrészt a korabeli trendek mellett kifejezetten merésznek számított a deklaráltan minden bajt túlélő központi karakterek mellőzése, másrészt, aligha akad még egy reputációját egyetlen évaddal teljesen lenullázó sorozat. Az anno ünnepelt széria gyalázatosan gyenge fináléja a mai napig vad indulatokat vált ki a csalódott rajongókból - egyben rámutatott, hogy mennyire kockázatos volt egy még be nem fejezett regényciklus adaptálása.

Hirdetés

Elvégre George R. R. Martin finoman fogalmazva sem tartozik a rohamtempóban ügyködő alkotók közé. Ergo gyanítható volt, hogy a pusztán pár tanáccsal ellátott, D.B. Weiss-David Benioff showrunner-duó nem tud majd mit kezdeni a cselekmény továbbgördítésének, valamint méltó lezárásának feladatával. Ebből adódóan nem csoda, hogy egyre többen és többen emlékeztetik az írót arra, hogy apránként befejezhetné a hatodik, Winds of Winternek keresztelt kötetet. Martin erre így reagált:

"Tudom, hogy a hatodik könyv késik, a Winds of Winter késik. Kaphatok száz jó kommentet, de még mindig lesz néhány rajongó, aki emlékeztetni fog erre a blogomon vagy más felületen. Azt mondom: 'Boldog hálaadást! Erre ők: 'Ne törődj a hálaadással, hol van a könyv?!'. Szeretem a rajongókat, bár azt hiszem, a Twitter, az internet és a közösségi média olyan aljasságot hozott ki belőlük, amit régebben nem láttam. A szeretet és a gyűlölet nagyon közel áll egymáshoz, különösen a képregények vagy bármilyen népszerű franchise esetében."

Ebből roppant trükkös arra következtetni, hogy az író drámaian változtatna a bevett munkamódszerén, és ez gyaníthatóan felkorbácsolja majd az indulatokat. Mivel bizonyos szempontból az érdeklődők okkal-joggal dühösek - hiszen szó sincs arról, hogy a szerző éjt nappallá téve körmölné művét. Régebben az Elden Ring című videojátékon dolgozott, mostanság pedig a Trónok harca spin-offjait felügyeli.

Ti várjátok még a Winds of Wintert?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.