Hirdetés

Gryllus Dorka az erdőben, avagy a Víkend végre trailert kapott

|

Hirdetés

A magát vígan és büszkén "Az első magyar thriller"-ként aposztrofáló Víkend már egy ideje hallat magáról (két éve volt a forgatás) és mindezidáig nem láthattunk a filmből egy pár képkockán kívül semmit. A Gryllus Dorka, Lengyel Tamás és Simon Kornél főszereplésével, valamint Mátyássy Áron rendezésében készült film egy félresikerült erdei túráról szól: a főszereplők egyike megsebesít egy helyi férfit, valamint egy titokzatos alak Árpa Attila (Argo 2) alakításában is megkeseríti az idillinek induló víkendet. Az előzetes alapján a film valamelyest megidézi John Boorman kiváló Gyilkos túráját (legalábbis ha az ikonográfiát megnézzük: a helyszín, a vadászat, egymásnak feszülő ellentétek) és a cselekmény megannyi meglepő fordulatot ígér. Persze még így sincs kizárva az, hogy a film félresiklik és cikiségbe torkollik, de ha azt nézzük, hogy az előzetes mennyire jól össze van eszkábálva (köztudott, hogy a magyarok hadilábon állnak a jó trailer elkészítésével), illetve ha szemügyre vesszük azt a javuló tendenciát, mely a magyar filmre úgy általánosságban igaz, akkor túl sok aggodalomra nincs okunk.

A Víkend szeptember 10-én kerül a mozikba, addig szurkolhatunk annak, hogy összejöjjön az alkotóknak a truváj: egy igazi, körömrágós, székkarfa-kaparós magyar thriller elkészítése.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.