Hirdetés

Guy Pearce friss interjúban emlékezik vissza a Memento forgatókönyvére és főhősére

|

Christopher Nolant pedig egy zseninek nevezte a bő 20 perces videóban.

Hirdetés

Guy Pearce nem kevés sikersztoriból kivette a részét a kilencvenes évek óta Hollywoodban, azonban egy bizonyos szerep - nem meglepő mód - számára is kifejezetten emlékezetes maradt. A színész egy tartalmas interjú keretében beszélt a Mementóról és a Christopher Nolannel való közös munkáról.

Hirdetés

A GQ csatornájának adott interjúban többek között azt is elárulja Pearce, hogy még anno az ügynöke egy olyan megjegyzéssel küldte el neki a Memento forgatókönyvét, miszerint a film cselekménye nem előre, hanem visszafele halad. Pearce úgy emlékszik vissza, hogy a film miatt még a saját memóriáját is megkérdőjelezte, ezzel együtt viszont nem győzte méltatni a filmklasszikus rendezőjét, Christopher Nolant.

Chris Nolan egy zseni, ez nem kérdés. Képes volt arra, hogy pontosan úgy írja meg a forgatókönyvet, majd rendezze meg a filmet, ahogy az a fejében is megszületett. Ez [a Memento] az egyetlen olyan film, amin valaha dolgoztam, ahol a végeredmény teljes egészében az lett, mint ami a forgatókönyvben le volt írva.

Az biztos, hogy ha valamin, hát a Mementón abszolút érződik, hogy óramű pontossággal volt megírva annak minden jelenete. Kíváncsian várjuk, hogy Christopher Nolan hamarosan (?) mozikba kerülő akció-thrillere, a Tenet hogyan fog majd csavarni a klasszikus forgatókönyvírói formulán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.