Hirdetés

A hackerek új előfizetőket húznak le álstreaming oldalakon keresztül

|

A karantén alatt az online csalók több száz áloldalt kreáltak a megtévesztés miatt.

Hirdetés

Hiába az összefogás, a nagy címszavak, az unásig hajtogatott jelmondatok és kérések, a csalók most is megtalálják a kiskapukat, a könnyebb pénzszerzési utakat, amelyekkel ártatlan emberek kereseteit tudják könnyűszerrel megfújni. Jelenleg a koronavírus miatti járványügyi helyzet adta lehetőségeket fordították a javukra, becsapva ezzel a streaming szolgáltatások újonnan jött nézőinek nagy részét. A The Guardian erősítette meg, hogy olyan álstreaming oldalak százaira bukkantak a Mimecast (egy kiberbiztonsággal foglalkozó cég) dolgozói, amiken keresztül hackerek egész hada az előfizetők szükséges adatait kaparintották meg.

Hirdetés

Amellett, hogy például a Netflix a karantén kezdete óta közel hétmillió új előfizetőt szerzett magának, az online csalók rengeteg (a cég szerint 700) áloldalt kreáltak, melyek a legapróbb részletig megegyeztek a Netflix, az HBO GO, Disney+ vagy éppen bármelyik másik streaming szolgáltató felületével. Az előfizetők a szükséges adatok és bankkártyáik elérhetőségei megadása után döbbentek rá, hogy nem kaptak hozzáférést az adott digitális könyvtárhoz. A Mimecast szerint a legtöbb ilyen csaló oldalt megszüntették (a legtöbbjük április 6. és húsvét között volt életben), és arra kérik az új előfizetőket, hogy bizonyosodjanak meg róla, hogy a rendes, igazi forgalmazók oldalára próbálnak meg regisztrálni.

Szerintetek a karantén végéig mennyi új áloldal születik még?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.