Hirdetés

Hegylakó reboot - a rendező trilógiát tervez

|

Chad Stahelski rendező részletesen beszélt a Hegylakó rebootolásának terveiről.

Hirdetés

A Summit és Lionsgate már évek óta próbálják összehozni a Hegylakó remake-jét, ezidáig sikertelenül. Most azonban van okunk azt feltételezni, hogy jó irányba halad a projekt, ugyanis a filmhez szerződtetett Chad Stahelski (John Wick) hosszasan ecsetelte a Hagylakó rebootal kapcsolatos terveit.

Hirdetés

Mielőtt belevágnánk a rendező mondandójába, röviden leírjuk, hogy a kultuszfilmmé vált Hegylakó egy halhatatlan kardforgatóról szólt, akit Christopher Lambert alakított. A harcost a Sean Connery által megformált Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez képezte ki arra, hogy szembeszálljon Clancy Brown Victor Krugerjével a modern kori New Yorkban. Az alapanyag film, sorozat és könyv formájában is megelevenedett, amelyeknek Stahelski egytől-egyig rajongója:

"Ha megnézed az eredeti Hegylakót, nem számít hogy a minőség, vagy maga a filmkészítési folyamat megállja-e a helyét a mai világban, mert van valami abban a filmben, ami túlmutat a beállításon és a világításon. Egy mitológia van mögötte, ami valamiért megragad minket. Szeretjük azt a világot, mindenki imádja a halhatatlanok birodalmát. Mindenki imádja a szabályt: Csak egy maradhat. Van benne valami ami megragad téged, megragad engem, és megragadja az összes rajongót. Ismerem mind a hat évad összes epizódját, vagyis mind a hétét, ha a Ravent is beleszámítjuk, plusz a regényeket."

Ami a munkálatokat illeti, a rendező szerint gőzerővel dolgoznak a filmen, hiszen a Hegylakó a stúdió számára is elsőbbséget élvez, mivel ők maguk is rajongói a történetnek és tisztában vannak a benne rejlő potenciállal:

"Jelenleg a cselekmény teljes struktúráján dolgozunk. Amikor szerződtettek egyedül a Hegylakó történetét akarták újragondolni. Azóta átgondoltuk a dolgokat és arra jutottunk, hogy az egész világot kiszeretnénk bővíteni. Szeretnénk elkerülni az eredeti alkotások hibáit, ahol egy nagyszerű filmet négy megkérdőjelezhető folytatás követett. Olyasmit szeretnénk megalkotni, ami képes visszaadni valamit felénk, és most nem marketing, vagy pénzügyi dolgokra gondolok. Azt tartjuk szem előtt, hogy hogyan mesélhetjük el jól a történetet."

Ahhoz, hogy ez a történet kellőképpen kerek és tartalmas legyen, Stahelski két olyan inspirációforráshoz fordul, amelyekben megvan az, amit ő keres. Az egyik a hosszú életű Hegylakó sorozat, a másik pedig a blockbuster trilógiák királya, a Star Wars.

"A TV sorozatban rengeteg nagyszerű dolog volt, amelyek kimaradtak a filmekből, mint például az őrzők, és a különböző halhatatlanok. Hogyan tudjuk ezeket az elemeket beépíteni a mi filmünkbe? Nos, tekintsünk mi is úgy rá, mintha egy sorozatot készítenénk, vagy egy magas kategóriájú trilógiát. Hogyan meséljük el a halhatatlanok történetét, és miként bővítjük ki a világot jobban, mint az eredeti alkotás tette? Ezen dolgozunk most, átírjuk a forgatókönyvet, hogy nagyon jó első, második és harmadik fejezeteink szülessenek.

Az elképzelést, amit próbálunk megvalósítani leginkább a Star Wars-hoz tudom hasonlítani. Az elsőnek kielégítő a befejezése, de nyitva hagyja az ajtót a folytatás számára. Nagyon szeretném, ha háromnál is többet készíthetnénk. Persze nem könnyű a dolgunk, ezért dolgozunk még mindig rajta. El szeretnénk mondani három történetet, amelyek összekapcsolódnak. Úgy gondolom, hogy a Star Wars trilógia, de legalábbis A Birodalom visszavágig jó példa arra, hogy hogyan akarjuk megközelíteni [a remake-et]."

A rendezőtől végül megkérdezték, hogy magával hozza-e a John Wick durvább, R-es besorolást kívánó hangulatát, de Stahelski azt válaszolta, hogy nem egy bizonyos korhatár megütése a cél, hanem helyette hagyják, hogy a történet folyása határozza meg milyen besorolást kap a film.

Ti szeretitek az eredeti Hegylakó filmeket/sorozatot? Mit vártok a remake-től?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.