Hirdetés

Hajdu Szabolcs új filmje nyerte el a fődíjat Karlovy Vary-ban!

|

Újabb magyar sikernek örülhetünk s egyben újabb magyar premiert várhatunk lélegzetvisszafojtva!

Hirdetés

A Karlovy Vary-ban évi rendszerességgel megrendezett filmes fesztiválon az elmúlt pár évben rendre felbukkant néhány magyar név: ott debütált Zomborácz Virág Utóélet című filmje, bemutatásra került Pálfy György Szabadesése, illetve Szász János A nagy füzet című második világháborús közegben játszódó, sok-sok elismerést magáénak tudó alkotása is. 

Hirdetés

Újabban Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál címre hallgató kamaradrámája is debütált, mely a kritikusok és zsűri tetszését olyannyira elnyerte, hogy végül a rendező a Kristály Glóbusszal (tehát a fődíjjal) távozhatott a fesztiválról, bónuszként pedig egy legjobb színésznek járó díjat is kezébe nyomtak.  

Az Ernelláék Farkaséknál egy döbbenetesen alacsony költségvetésből (kb. 3 millió forintból), mondhatni fű alatt készített film Hajdu saját maga írt színdarabja alapján, mely két család verbális konfrontációját mutatja be. Mind a külföldi, mind a hazai kritikák kiemelik a film John Cassavettes-filmeket idéző faragatlan és őszinte stílusát és a rendező azon tálentumát, hogy képes volt egy ilyen egyhelyszínes cselekményű történetnél elkerülni azt, hogy túlságosan színpadiassá váljon a végeredmény. Érdekesség, hogy  a film Hajdu Szabolcs saját házában lett felvéve (13 nap alatt) és felesége (Török-Illyés Orsolya), illetve gyermekei is szerepelnek a filmben, az operatőri feladatokat pedig a rendező saját tanítványai végezték el. Ezt nevezzük igazi, független- és szeretetfilmezésnek! Mindennek már csak azért is örülünk, mert legutóbbi, Délibáb című filmje finoman szólva nem aratott túl nagy sikert és a kritikusok sem voltak oda érte (mi azért kedveltük, kritikánkat itt elolvashatjátok), így jó látni, hogy nem szegte kedvét a kudarc.

A film nálunk várhatóan ősszel kerül nálunk bemutatásra, melyet nem győzünk eléggé várni. Az alkotóknak pedig sikerükhöz innen szeretnénk szívből gratulálni és üzenni, hogy csak így tovább! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.