Hirdetés

Harrison Ford az Indiana Jones 5-ről és Han Soloról

|

Hirdetés

Az elmúlt hetek - de talán évek - egyik legnagyobb híre, hogy elkészül Indiana Jones kalandjainak az 5. része, Steven Spielberg rendezésével, Harrison Forddal a főszerepben. A rajongók részéről azonban nem volt olyan felhőtlen az öröm, részben a Kristálykoponya Királysága élénk emléke miatt - amelynek a forgatókönyvírója felel majd az újért is, ha minden igaz ezúttal már George Lucas felügyelete nélkül - valamint a színész veterán kora okán, hiszen Ford 77 éves lesz a 3 év múlva esedékes bemutatókor. Nemrég Ford a BBC-nek adott interjút ennek kapcsán:

Mindig is azt gondoltam, hogy adva van a lehetőség, hogy csináljunk még egyet. De nem akartam Steven (spielberg) nélkül belevágni. Ahogy nem akartam egy igazán jó szkript nélkül sem. Szerencsére most mindkettőn dolgozunk. Steven jelenleg is a forgatókönyvet fejleszti, amivel azt hiszem mindannyian elégedettek leszünk.
Ha a sorozat hagyományait követjük, akkor a páratlan számú epizódnak ezúttal is remeknek kell lennie. De mindemellett természetesen kérdezték a Star Wars folytatásairól is. (Esetleges SPOILER következhet annak, aki nem látta a filmet, vagy nem hallott volna annak leglényegesebb momentumáról.) Azt még nem tudni továbbra sem, hogy Han Solo bármilyen formában visszatérne a folytatásban, Ford erről első körben szűkszavúan beszélt:
Az űrben bármi lehetséges. Azt akartam, hogy Han Solo áldozza fel magát a többi karakterért, ezzel is súlyt adva a történetnek.
Ez kétségtelenül kitérő válasz volt, viszont valóra vált Ford több évtizedes álma a karakterről, amiért még A jedi visszatérben kardoskodott. Viszont annak ellenére, hogy köztudottan nem rajongott sohasem a messzi-messzi galaxisért és abban betöltött szerepéért, Az ébredő Erő forgatásáról elárult szavai egy kicsit más képet festenek a hozzáállásáról.
Nagyon hálás voltam a lehetőségért, hogy ilyen karakterekkel dolgozhattam együtt, hozzászólhattam a forgatókönyvhöz - ami igazi bizalomról árulkodik - a színészekkel, akikkel álom volt forgatni, akárcsak egy biztoskezű és nagylelkű rendezővel. Remélem, hogy érzelmileg összhangot teremtettem a karakterek között és hogy ebből valamit a közönség is fel fog ismerni. Azt akartam, hogy a közönség felfedezze a karaktert és ne érezzék úgy, hogy ismerik és csak be legyenek vonva, hogy mi történik vele.
Ezekből ítélve Fordnak aktív beleszólása lehetett a forgatókönyv és a karakter alakulásába, amit alátámaszt az is, hogy nem kevés pénzzel gyarapodott a filmnek köszönhetően a bankszámlája. Mindenesetre a színész veterán másik ikonikus karakterének biztos felbukkanásáig még várnunk kell, hiszen Indiana Jones majd csak 2019-ben csapja a fejébe újra jól ismert kalapját.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.