Hirdetés

Már meg is valósult a Harry Potter-Legendás állatok crossover?

|

Nem is tudtunk róla, de már meg is valósult Harry Potter és Göethe Salmander közös mozija? Úgy fest, hogy igen.

Hirdetés

Az unokaöcsém a szülei szerint a 10 évével még fiatal a Harry Potter szériához (azért már suttyomban eljutottunk a Tűz Serlegéig), de rendre odahuppan mellém, ha cikkeket írok és a Legendás állatok és megfigyelésük előzetesei természetesen az ő gyermeki fantáziáját is megragadták. Szokta is mondogatni, hogy milyen klassz lenne, ha Harry Potter és Göethe Salmander egyszer találkozhatna. Úgy fest, hogy a két mágus, ha találkozni nem is feltétlenül fog a jelentős történelmi elhatárolódásnak köszönhetően, de "szerepelt már együtt" egy filmben.

Hirdetés

2001-ben jelent meg az átlag muglik számára is olvasható formában Göethe Salmander műve, a Legendás állatok és megfigyelésük. Abban az évben, amikor a Warner feldolgozta J.k. Rowling első Potter-könyvét, a Bölcsek Kövét, ezzel pedig egy 10 éves franchise vette kezdetét, amely a Halál Ereklyéi második részével ugyan ideiglenesen véget ért, de a most bemutatott Legendás állatok és megfigyelésükkel - amely Salmander egyik korai kalandját meséli el - ismét alámerülhettünk J.K. Rowling varázslatos világában. Mivel a két széria teljesen más idősíkon játszódik (utóbbi 70 évvel azelőtt, hogy Voldemort rátámadt volna Harry-re) és a kis túlélő is végül kivívta társaival a megérdemelt békét, mikor már a neves magizoológus a békés nyugdíjas éveit élvezte, joggal merül fel a kedves olvasóban, hogy akkor mikor is szerepelhettek egy filmben, ha Eddie Redmayne a Roxfort helyett épp a színi iskolában tanulta, hogyan kell szempillát rebegtetni?

A választ természetesen ezúttal is a szemfüles rajongók adták meg, akik egy amolyan "Ha pislogsz, le is maradsz róla." pillanatot fedeztek fel a széria ékkövének számító Azkabani fogolyban. Ugyanis amikor Fred és George Weasley átadják Harrynek a Tekergők Térképét, a bajkeverők útikalauzán felfedezhető Göethe Salmander (angolul: Newt Scamander) neve. Hogy ez a kis utalás a vizuális effektusokért felelős szakemberek egyikének, az akkor még csak tanácsadóként közreműködő J.K. Rowlingnak, vagy a rendező Alfonsó Cuarónnak jutott eszébe az kérdéses.

Ami nyilván nem több, mint egy kis autentikus utalás, de varázslószívünkben azért felmerül a kérdés, hogy Salmander mit keresett a Roxfortban? Lehet, hogy megpróbált Csikócsőr, a hippogriff érdekében eljárni, és ez ügyben ment tárgyalni régi barátjával és mentorával, Albus Dumbledore-al, vagy csupán Hagridnak adott pár szakmai jótanácsot. Esetleg Dumbledore-ral éppen azt beszélték át, hogy Harry tankönyvének a másolatait a Legendás állatok...-ból (ami immár az 52. újra kiadása volt Salmander művének) miként tudják a muglik számára is elérhetővé tenni az Obskurus kiadón keresztül.

Az Obskurus az új film és a "tankönyv" ismerőinek nem ismeretlen és J.K. Rowling fantáziáját és előrelátását bizonyítja, hogy megint számtalan apróságot hintett el, ami a két hős kalandjait csak még szorosabban összeköti. Mivel a Legendás állatok fő cselekménye 19 évet ölel fel, kizárt, hogy a narratíva ezen részében a két mágus akárcsak egy pillanatra is összefusson. Viszont nem kizárt, hogy Rowling a Legendás állatok ötödik részéhez ír egy olyan epilógust, amelyben ha csak jelzés értékűen, de a két mágus szála kapcsolódik.   

Hogy ez valóban így lesz-e, az még a jövő zenéje, hiszen kétévente érkeznek majd a Legendás állatok mozik. A következő rész 2018 novemberére már be is van jelentve, szintén David Yates vezényletével, aki elmondása szerint szívesen megrendezné a hátralévő filmeket is, de a már említett Cuarónnak sem lenne ellenére egy epizód dirigálása. Erre meglehet az esély, hiszen a sorozat producere, David Heyman felügyelete alatt hozta tető alá a neki Oscart érő Gravitációt, a várhatóan 2024-ben érkező utolsó részig - amelyben Dumbledore és Grindelwald legendás párbaját is láthatjuk majd - pedig még sok víz lefolyik a Dunán, Cuarón pedig korunk egyik legnagyobb mesélője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.