Hirdetés

Pókfajt neveztek el az egyik Harry Potter-karakterről

|

Újabb legendás állatra bukkantak, csakhogy ezúttal nem a Harry Potter univerzumában leltek rá, hanem a muglik között. Kapcsolat mégis van J.K. Rowling varázslóvilágával, ugyanis az aranyos kis állat az írónő által megálmodott egyik karakterről kapta a nevét.

Hirdetés

A Legendás állatok és megfigyelésükben egyértelműen a furkász volt a kedvencünk, de most kihívója akadt a bűbájos lénynek, méghozzá a mi világunkban: rábukkantak ugyanis egy új pókfajra, amely külseje miatt az egyik Harry Potter-karakterről kapta a nevét. 

Hirdetés

Az újonnan felfedezett állatkát Eriovixia gryffindorire keresztelték a tudósok, mivel a pók pontosan úgy néz ki, mint a Griffendél ház alapítójának Teszlek Süvege: 

Az egyik tudós, Javed Ahmed elmondása szerint fiatalon imádta a Harry Potter-könyveket és mikor meglátta a kis pókot, rögtön Griffendél Godrik süvegére emlékeztette őt. A felfedezésről írt cikk az Indian Journal of Arachnology lapban jelent meg, amely a Twitteren keresztül eljutott a Harry Potter univerzum kitalálójához, J.K. Rowlinghoz is, aki megtiszteltetésnek érezte, hogy Griffendélről nevezték el a pókocskát: 

A délnyugat-indiai erdőkben felfedezett apró hálószövő potroha valójában azért olyan, mint egy csúcsos kalap, hogy úgy nézzen ki, mintha egy száraz levél lenne, így álcázza magát a ragadozókkal szemben. Aragog bizonyára büszke lenne rá. Ron már kevésbé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.