Hirdetés

Hayao Miyazaki csak nem képes nyugdíjba vonulni

|

A japán animáció egyik legnagyobb figurájában maradt még elmesélendő történet.

Hirdetés

A japán filmrendező Hayao Miyazaki már jó ideje ijesztgetett bennünket azzal, hogy nyugdíjba vonul - 2013-ban a Szél támad című alkotásával pedig nagyon úgy nézett ki a helyzet, hogy véglet letette a lantot. Egészen ezidáig igaznak véltük kijelentését, mely szerint felhagy a filmezéssel, ezért is hat kellemes meglepetésnek a hír, hogy egy film erejéig csak vállalja újfent a direktori szerepet. 

Hirdetés

A januárban 76. életévét betöltő rendező még 1984-ben alapította meg pályatársával Isao Takahata-val a Ghibli Stúdiót, amely azóta is Japán egyik legnívósabb, rajzfilmeket gyártó stúdiójának mondható. A Ghibli - Miyazakival karöltve - olyan filmekkel erősítette helyét a filmvilágban, mint A vadon hercegnője, a Nauszika - A szél harcosa, A vándorló palota, vagy a 2001-es, Legjobb Animációs Film Oscarját magáénak tudó Chihiro Szellemországban. A 2013-ban bemutatásra került Szél támad című, meseiséget maga mögött tartó, javarészt a valóságban gyökerező film szép zárás lehetett volna a rendező karrierjében, azonban a korábbi kijelentéseivel szembemenve azt érzi, hogy bár nagyjából elmondott mindent amit tudott a varázsos lényekről, a természetvédelemről és egyebekről, egy picike történet csak maradt benne, amit szeretne elmesélni - és amely történet immáron 20 éve érlelődik benne. A Boro, the Caterpillar címre hallgató tervezett animációs film 

egy picike, szőrös hernyó története. Olyan picike, hogy könnyedén szétnyomódhat az ujjaid között.

A hír maga egy Japánban sugárzott televíziós special-ből származik (címe: The Man Who is Not Done: Hayao Miyazaki), amelyben a rendező maga beszélt erről a tervéről és hogy hiába is próbálta a Ghibli Múzeum számára elkészíteni az ötlet rövidfilmes változatát, nem volt vele kibékülve, ezért is adja újra a fejét arra, hogy egy nagyjátékfilmmel rukkoljon elő. A Boro, the Caterpillar a tervek szerint 2019-re kerülhet a nagyközönség elé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.