Hirdetés

Hazánkban is forog a világ legdrágább történelmi sorozata

|

A világ legdrágább sorozatának számító életrajzi dráma stábja Magyarországra érkezett forgatni, ráadásul új színészek is csatlakoztak a gárdához - például a Dexter főszereplője.

Hirdetés

A Netflix mutatta be 2016. novemberében a The Crown című életrajzi drámasorozatot, amely II. Erzsébet életét dolgozza fel. A hatszor tíz részesre tervezett széria első évada már történelmet írt, ugyanis ennél költségesebb sorozat még nem igen készült a világon. Az első szezon epizódonkénti ára 13 millió dollár volt, ami azt jelenti, hogy 130 milliót költöttek a hatból az első etapra.

Hirdetés

A sorozat története 1947-ben indul és a tíz epizód alatt 1955-ig jutunk el, miközben megismerjük a legendás brit uralkodó személyét, döntéseinek okát és magánéletét, valamint az országot ért kríziseket és az azokra adott válaszait. A készítők szándéka szerint két évadonként lecserélik a teljes színészcsapatot, így a harmadik évadban már nem az alakításáért Golden Globe-díjat kapó Claire Foy játssza II. Erzsébetet.

A királynő férjét, Fülöp edinburgh-i herceget a Doctor Who-ból megismert Matt Smith alakítja, míg Winston Churchill szerepében John Lithgow-t láthattuk. A készülő második etapban még maradnak a már megismert színészek, de újak is csatlakoznak. Az 1956-ban, a Szuezi válság idején játszódó következő évadban a Dexterrel hatalmas rajongótábort szerző Michael C. Hall alakítja majd John F. Kennedy-t, míg feleségét, Jackie Kennedy-t Jodi Balfour (Préda) formálja meg.

Ennek a második évadnak néhány jelenetét pedig Magyarországon forgatják - írja a Sopronmédia. A stáb február 13-14. között Sopronban egy temetési jelenetet rögzít majd. A hűség városa a németországi Darmstadtot "helyettesíti", ahová a királyi család a történet szerint azért érkezik, mert a Windsor-ház német ágának több tagja tragikus módon, repülőgép-balesetben életét vesztette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.