Hirdetés

Az HBO hack nagyobb lehet, mint gondoltuk volna

|

A vártnál sokkal komolyabb bajban lehet az HBO.

Hirdetés

A hét elején megtudtuk, hogy az HBO jelentős hackertámadás áldozata lett, szervereikről eltulajdonították különböző sorozatok közelgő epizódjait és forgatókönyveit, de hamarosan még több dokumentum is felkerülhet az internetre. Az Entertainment Weekly első jelentése szerint 1,5 terrabájtnyi adatmennyiségről van szó, ezidáig a Nagypályások és a 104-es szoba című szériák mellett a Trónok harca kapcsán ígértek a hackerek tartalmakat, de ez még közel sem a vége.

Hirdetés

A Slashfilm forrásainak köszönhetően megtudtuk, miszerint az HBO az FBI-jal és a Mandiant nevű kiberbiztonsági céggel dolgozik együtt, hogy kivizsgálják az adatok ellopásának mikéntjét, melynek nagysága egyébként még az említett 1,5 terrabájtot is jó eséllyel haladja meg - hogy valamivel éreztethessük ennek súlyosságát, a 2014-es hírhedt Sony hackhez képest ez legalább hétszer több információt jelent.

A sorozatokon túl eltulajdonítottak számtalan szerzői joggal védett dokumentumot, képeket, videókat és hanganyagokat, illetve hozzáférésük van a cég vezetőségének legtöbb adatához is, köztük online banki számlákkal, e-mailekkel. Az HBO egyelőre nem adott ki konkrét nyilatkozatot arról, hogy pontosan milyen tartalmakhoz jutottak hozzá a hackerek, de vélhetően nem most hallottunk utoljára a témáról, hiszen gőzerővel zajlik a kivizsgálás, és sajnos várható további anyagok szivárgása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.