Hirdetés

Heisenberg sincs elragadtatva a Godzillában betöltött szerepétől

|

Hirdetés

Mindenki kedvenc Heisenbergje, azaz Bryan Cranston is megszólalt a Godzilla kapcsán, hiszen az új Fantasztikus Négyes forgatásáról kikerült híresztelések után úgy tűnik, divat lesz utólag megmondani a tutit. Persze ezzel nem Cranstont akarjuk bemocskolni, de tény és való, hogy a mostani nyilatkozata kissé kései mentegetődzésnek/megrovásnak tűnik. Még akkor is, ha Gareth Edwards Godzillájának valóban volt két (nagy) hibája: egyrészt túl keveset szerepeltették a címszereplő szörnyet, másrészt pedig Aaron Taylor-Johnson és Elizabeth Olsen karakterei nem tudták megragadni a nézőket. Tekintve, hogy az új Godzilla nagy hangsúlyt fektetett az emberi szereplőkre, ez igen csak mellédurrantásnak aposztrofálható. Azóta is megy a vita, hogy ez a színészek kvalitásairól, vagy a forgatókönyvről mond el sokat, de inkább az utóbbi lehet a ludas a dologban, Cranston legújabb nyilatkozata alapján.

"Hiba volt olyan korán megölni a karakteremet. Már akkor tudtam, amikor olvastam. Olvasás után azt mondtam magamban, hogy itt vagyunk az 50. oldalnál, és a központi érzelmi figurája a történetnek máris meghal. Micsoda pazarlás! Úgy hiszem, hogy rendkívül mostohán bántak a karakterrel, de csupán ez az egyetlen kritikám, mert szerintem egy élvezhető, sikeres film volt a Godzilla. Azonban megmondtam nekik, hogy még ha nem is én csinálnám ezt a szerepet, akkor sem szabadna megölni a karaktert. Ez szimplán rossz történetvezetés."
Cranston arra is kitért, hogy a karaktere halálának akkor lehetett volna súlya, ha már kibékült a családjával, és megismerte az unokáját. Ha utána áldozza fel magát, azzal emlékezetes maradt volna. Egyébként a másik szülőt alakító Juliette Binoche is megfogalmazta már a saját kritikáját a filmmel kapcsolatban, miszerint ő sem volt kibékülve azzal, hogy olyan korán kiírták őt a cselekményből. Annak fényében, hogy Binoche és Cranston alakításai messze kiemelkedtek a többiekétől, különösen sajnálatos történet az övék. Gareth Edwards az első Star Wars antológiafilmmel csiszolhat a karakterkezelési technikáin, hogy a Godzilla nagyobbnak és jobbnak ígért folytatására kijavítsa az elsőben elkövetett hibáit.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.