Hirdetés

A Hellboy reboot folytathatta volna Del Toro univerzumát

|

A képregények alkotója, Mike Mingola osztott meg pár információt a rebootról.

Hirdetés

Hét évnyi várakozás után a Hellboy filmek sztárja, Ron Perlman és a rendező, Guillermo del Toro bejelentette februárban, hogy nem készül folytatás a hatalmas kultusznak örvendő filmekhez, ezzel nyilvánítván hivatalosan is halottnak a projektet. Nagyjából három hónappal később, a rajongókat sokkolta a bejelentés, miszerint egy R-besorolású reboot készül szeretett filmjükből, méghozzá a Stranger Things zseniális David Harbourjével a főszerepben, a produkciót pedig Neil Marshall fogja rendezni. Nemrégiben Mike Mingola, a Hellboy képregények alkotója egy interjú keretei között elárulta, hogy a reboottal eredetileg a del Toro által megkezdett történetet szerették volna továbbvinni. Így fogalmazott Mingola, többek között azt is elárulva, szerette volna, hogy trilógiájává érjen del Toro két filmje:

Hirdetés

Nagyon örültem volna egy harmadik filmnek, hogy Guillermo lezárhassa a sztoriját. Az évek múlásával azonban világossá vált: ez nem fog megtörténni. Nagyjából három éve a producerek, a forgatókönyvíró, Andrew Crosby és én elkezdtünk dolgozni egy új történeten. Del Toro viszont nem akarta részt venni benne, rendezőként sem. Felajánlottuk neki a produceri pozíciót, mivel Ron [Perlman] sem vállalta volna nélküle a szerepet. Eredetileg úgy terveztük, hogy az új filmet egybefűzzük a del Toro alkotások univerzumával, úgy folytatván azokat. Ám amint Neil Marshall csatlakozott a projekthez, elbizonytalanodtunk, hogy miért is akarnánk folytatni azt a világot, ugyanis azok hamisítatlan del Toro filmek, és valószínűleg nagyon rossz ötlet lenne más emberre bízni mindazok szellemi örökségét. Ekkor dőlt el, hogy újraindítjuk Hellboy történetét. Izgalmas egy új rendezővel dolgozni, ahogy az is, hogy egy eltérő utat tapossunk ki, s hogy az alapanyagot más irányból is megközelíthessük.

Neil Marshall azóta megerősítette, hogy a felnőtt közönségnek szánt Hellboy reboot kifejezetten véres lesz, ezzel kiemelvén az erőszakosságát és hátborzongató mivoltát a Mike Mingola képregényei által megteremtett világnak. Egyes hírek szerint a munkálatok már kora szeptemberben megkezdődhetnek. Mingola továbbá azt is elárulta a Nerdistnek adott interjújában, hogy David Harbour rendkívül izgatott a szerepét illetően, gyakorlatilag megállás nélkül arról faggatja az írót, hogy éppen hogyan viselkedne karaktere bizonyos szituációkban.

Egyelőre még nincs hivatalos szinopszis a 'Hellboy: Rise of the Blood Queen' címre hallgató produkcióval kapcsolatban, azonban ha ténylegesen az elkövetkezendő hónapokban veszik kezdetét a munkálatok, akkor hamarosan többet fogunk tudni. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.