Hirdetés

Híres asztrofizikus oszlatta el Godzilla mítoszát

|

Neil deGrasse Tyson elejébe ment az óriásszörnyes filmeknek, és tudományosan cáfolta meg potenciális létezésüket a való világban.

Hirdetés

Neil deGrasse Tyson azon híresebb tudományos figurák közé tartozik, akik nem rejtik véka alá a véleményüket, amikor a fizikai törvényeit megbontó Hollywood-i megoldásokat kell ízekre cincálnia. Többek között már a Gravitáció és a Csillagok között című filmek fals megvalósításairól is értekezett, legújabban pedig egy sok ember számára megnyugtató megállapítással rukkolt elő - Godzilla, és a hozzá hasonló óriásszörnyek a valóságban a ma ismert fizikai törvények mellett egyszerűen nem születhetnek meg.

Hirdetés

Tyson amellett érvelt, hogy az óriás szörnyek térfogata a méretük megnövelésével arányosan nő, ez pedig azt jelenti, hogy egy bizonyos méret után a lábaik nem bírnák el a szörnyek súlyát. Az evolúció, a természet vagy legyen akár Isten, úgy orvosolhatná a problémát, hogy tömzsi alsó végtagokkal ajándékozná meg a szörnyeket, azonban ezáltal már koránt sem tűnnének olyan lehengerlőnek, mint a mozivásznakon visszaköszönő monstrumok.

A tudós arra is kitért, hogy az 1950-es évek klasszikus óriásszörny filmjei ugyanezen elv alapján szintén nem állják meg a helyüket tudományosan. Tehát mindannyian fellélegezhetünk, nem kell sem genetikailag kitenyésztett óriáspókokra, sem egyéb, radioaktív mutációból született, óriás ízeltlábú bestiákra számítani a jövőben, hogy szembe találnánk magukat velük az utcán. Nem mintha többünknek ez igazi megnyugvást hozna, hiszen egy-egy madárpók a mai termetével is halálra tudna rémiszteni sokakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.