Hirdetés

Hisztériázó hírességek vették el Peter Weir kedvét a munkától?

|

Ethan Hawke szerint a rendező két, közismerten problémás pályatársa miatt vonult vissza.

Hirdetés

Truman Show, Zöld kártya, A kis szemtanú, Piknik a függő sziklánál, Holt költők társasága vagy éppen Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán: Peter Weirt aligha kell bemutatni. A direktor alkotásai közül több is klasszikussá nemesedett - éppen ezért meghökkentő, hogy 2010 óta lényegében visszavonult. Persze, ezt lehetne magyarázni a korával, hiszen egy hosszú és sikeres karrier után abszolút érthető, hogy valaki hatvanhat esztendősen leteszi a lantot. Ám Ethan Hawke szerint szó sincs arról, hogy a szakma veteránja kissé élemedett kora miatt hallgatna.

Hirdetés

A színész elmondása szerint a furcsa döntésért a Kapitány és katonában szereplő Russell Crowe, és a végül meg nem valósult Shantaram sztárjának megtett Johnny Depp a felelősek.

Weir ugyanis ahhoz, hogy tető alá hozhassa jellemzően művészi igényű, ám ezzel együtt a közönséget is megszólító filmjeit, rákényszerült, hogy a publikumot a mozikba bevonzó sztárokkal dolgozzon. Mérhetetlen mázlijára sokáig szerencséje volt: főleg olyan jóindulatú, szakmai alázattal bíró, és primadonna-allűröktől mentes partnerekkel dolgozhatott együtt, mint Harrison Ford vagy Gerard Depardieu.

Crowe és Depp viszont ettől jócskán eltérő attitűdjükkel elérték, hogy a rendezőben kihunyjon a szenvedély lángja - már ha helytálló Hawke teóriája. Egy dolog biztos: öt jelölést követően Weir jövőre garantáltan megkapja majd az őt régóta megillető Oscarját - talán ez helyre fogja rántani a kedélyállapotát.

Melyik a kedvenc Peter Weir filmetek?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.