Hirdetés

Van, aki kétórásra vágta a Hobbit-trilógiát

|

A Pókember 3 Venomját alakító színész hobbiból foglalkozott a hobbitokkal.

Hirdetés

Sok vád érte Peter Jacksonékat, miszerint a hatalmas bevételek érdekében duzzasztották trilógiává J.R.R. Tolkien gyerekeknek írt rövid fantasyregényét, A hobbitot (avagy A babót), ugyanis a sztorit el lehetett volna mesélni akár két filmben is. Nos, olyan is akad, aki szerint akár egyben is megoldható. 

Hirdetés

Topher Grace-t sokan ismerik olyan filmekből, mint a Pókember 3., a Csillagok között, a Ragadozók vagy éppen az Azok a 70-es évek show, de azt már bizonyára kevesen tudják, hogy a színész előszeretettel vág újra nagyobb hollywoodi filmeket a saját szórakoztatására. Miután Grace végzett Spike Lee új filmje, a Ku Klux Klánról szóló BlacKkKlansman megterhelő forgatásával, muszáj volt regenerálódnia, ezt pedig úgy érte el, hogy újravágta a hétórás Hobbit-trilógiát egyetlen kétórás filmbe. Az IndieWire-nek a következőket nyilatkozta erről: 

Úgy gondolom, hogy a Hobbit-trilógia belefért volna egyetlen filmbe is és szerintem sokan egyetértenek velem. Számos franchise-t a pénz vezérel, pedig jobb lenne, ha a művészet tenné. [...] Számomra ez csupán egy nagyszerű módja a kikapcsolódásnak, van benne valami igazán zen.

De nem ez volt a színész első ilyen hobbimunkája. Még 2012-ben, amikor először tanulgatta a vágószoftver használatát, elkészítette George Lucas Star Wars előzménytrilógiájának rövidített változatát, így mindössze 85 percbe belesűrítette a sztorit. Persze a jogi korlátozások miatt egyik műve sem kerülhet nyilvánosságra, de mindenképpen érdekes hallani, hogy ki mivel töltődik fel a szabadidejében Hollywoodban. Topher Grace például így. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.