Hirdetés

Hogyan választja a Marvel a rendezőit?

|

Kevin Feige engedett egy kis betekintést a Marvel rendezőválasztásának folyamatába.

Hirdetés

James Gunn Galaxis Őrzői 2-je világszerte dominál a pénztáraknál és már több, mint fél milliárd dollárt zsebelt be az alatt a rövid idő alatt, amióta a mozikban van. A Marvel házatáján idén is dézsából fogják önteni a pénzt, hiszen ez még csak az első filmjük 2017-ben. Ez lesz az első év, amikor 3 filmet is a mozikba küldenek és a másik kettőnek (Pókember: Hazatérés, Thor: Ragnarok) is jó esélyük van arra, hogy szenzációsan teljesítsenek Jon Watts és Taikia Waititi rendezőkkel az élen.

Hirdetés

Jövőre olyan alkotásokkal készül a stúdió, amelyeknek kamerái mögött egyaránt láthatunk majd veterán Marvel rendezőket és egy új arcot is. Fekete Párduc szóló filmjét a Creed rendezője, Ryan Coogler dirigálja, míg a Bosszúállók: Végtelen háborút az utóbbi két Amerika Kapitány filmekkel parádésan teljesítő Joe és Anthony Russo páros készíti. A 2015-ös Hangya azon Marvel filmek közé tartozik, amelyekre nem nagy elvárásokkal ültünk be és sikerült meglepniük. Talán ennek is köszönhető, hogy Peyton Reed rendező visszatér a Hangya és Darázsra, mellette pedig Anna Boden és Ryan Fleck találásában nézhetjük meg a Marvel Kapitányt 2019-ben.

Rengeteg munka és hatalmas felelősség jár egy-egy ilyen film elkészítésével. Nagyon könnyen félresikerülhetne az egész vállakozás, ha rossz ember kerül a rendezői székbe, de a Marvelnek valahogy szinte mindig sikerül megtalálnia a megfelő személyt vagy személyeket a pozícióra. Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke beszélt a rendező választás folyamatáról:

"Rengeteg emberrel találkozunk. Rengeteg filmet nézünk. Rengeteg meetinget tartunk, amelyek mégtöbb meetinget, tárgyalást és brainstormingot szülnek az adott projekttel és annak karaktereivel kapcsolatban. Mindezt több rendezővel is végigjátszuk. Aztán egyszercsak eljutunk egy pontra, ahol úgy érezzük megtaláltuk azt az embert, akivel együtt tudunk dolgozni a következő két-három vagy akár négy évben egy adott karakter életrekeltésén."

A Walt Disney Studios burbanki telephelyén található egy vetítőterem, amit Kevin Feige, Louis D'Esposito, Victoria Alonso és más producerek arra használnak, hogy tanulmányozzák a potenciális Marvel rendezők korábbi munkáit. A Marvel Kapitány rendezői esetében a Nyomás alatt, Egy dominikai spíler, a Fél Nelson és A szerencse forgandó című alkotásokat elemezték a producerek.

"A meetingek során Anna és Ryan nem csupán a karakter iránti szeretetüket mutatták be, hanem azt is, hogy pontosan tudják milyen irányba vigyék Carol Danvers sztoriját. Ha megnézzük a filmjeiket, akkor nem nagy blockbusterket látunk. Ha a mi filmjeinket nézzük, akkor láthatjuk, hogy a rendezőink többsége szintén nem csinált hatalmas blockbustereket előtte, hanem elképesztően jó karakterutakat mutattak be. Ez az, amit sosem szeretnénk feláldozni a látvány oltárán. Láthattátok, hogy mire képes James, ha látványról van szó, de mindvégig hűséges maradt a karakterekhez is. Abban hiszünk, hogy Anna és Ryan is pontosan ezt fogják tenni."

A képregények hasábjain Carol Denvers 1968-ban mutatkozott be az amerikai légierő biztonsági vezetőjeként, aki egy baleset következtében szuperképességekre tett szert és Ms. Marvelként híresült el. Danvers újabban már a Marvel Kapitány nevet viseli és a földönkívüli forrásból származó képességei ellenére nem számíthatunk arra, hogy a szóló filmje túlságosan hajazni fog a Galaxis Őrzőire.

"Carollal egy kicsit más a helyzet. Az Őrzők egy csapatfilm, míg a Marvel Kapitány elsősorban egyetlen karakter történetére fókuszál. Nem szertnénk, ha a karakter elveszne mindabban a hatalmas és szórakoztató látványban, ami azzal jár, hogy ő az univerzum történetének legerősebb hőse."

A Marvel igyekszik annyi kreatív szabadságot adni a rendezőinek, amennyit csak tud, de természetesen a nap végén a közös munka eredményei azok a filmek, amik a mozikba kerülnek.

"Szerintem mindenki szívét-lelkét beleadja minden karakterbe, amin dolgozik. Emellett pedig azt is megértik, hogy egy közös homokozóba lépnek be. Ez részese az MFU egyediségének és ettől válik szórakoztatóvá."

Mit gondoltok a Marvel új filmjeit készítő redndezőkről? Ti melyik direktort néznétek meg szívesen egy képregényfilm élén?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.