Hirdetés

Hugh Laurie egy politikai thriller főszereplőjeként tér vissza

|

A sokunk által szeretett brit színész az elmúlt pár évben sorban tűnik fel az újabbnál újabb produkciókban.

Hirdetés

Jó pár évvel ezelőtt keringett az interneten az a meme, amelyben Jennifer Aniston és Hugh Laurie ül egymás mellett a repülőgépen, a képen pedig két felirat (a "ki ez a hapsi Rachel mellett?" és a "ki ez a csaj House mellett?") mutatja igazán, hogy minden generációnak megvan a maga kultikus sorozata, és minden színészre ráragad pályája során egy-egy ikonikus szerepe. Kétségtelen, hogy Hugh Laurie esetében ez Doktor House, akit 176 epizódon keresztül alakított a tévéképernyőn.

Hirdetés

Az Oxfordban született színész azonban pályája elején inkább komikus karakterét kamatoztatta, nem kis sikerrel. Olyan szériákban játszott mint a Fekete Vipera, a Majd a komornyik és jó barátjával, Stephen Fry-jal közös sketch show-ja, az Egy kis Fry & Laurie. A tévésorozatokat aztán felváltották a mozifilmek és szinkronmunkák, és mondhatjuk, hogy pár kitérőt leszámítva húsz év után, 2004-ben tért vissza a kisképernyőre, méghozza egy orvosos drámával. A siker pedig nem maradt el, nyolc éven át nézők millióit szegezte a tévékészülékek elé. A 2012-es finálé után kisebb pihenőre vonult és bár voltak apró megjelenései, 2016-ban láthattuk ismét sorozatfőszerepben, méghozzá a The Night Manager című kém-thrillerben.

Az egy évados produkciót egy két szezonos dráma, a remekbe szabott Dr. Chance követte, majd kiemeltebb szerephez jutott az HBO szatírikus komédiájában, Az Alelnökben, tavaly szerepelt A 22-es csapdája sorozatverziójában, idén pedig Az Alelnök alkotójának újdonságában, egy sci-fi szitkomban, az Avenue 5-ban láthatták a nézők. Alig, hogy befejezte ezt a szériát máris belevágott a következő produkcióba, amely várhatóan idén képernyőre is kerül a brit közszolgálati tévén, a BBC-n.

A Roadkill című politikai thriller egy minisorozat lesz, melyet tavaly, a koronavírus-járvány kitörése előtt forgattak Londonban. Laurie egy olyan erős és karizmatikus politikust alakít, akinek darabjaira hullik mind a karrierje, mind a magánélete - vagyis az ellenfelei szedik mindezeket darabokra. Nem csak egy ember, hanem egy ország számára is nehéz hátrahagyni a múltat, és nem tudhatjuk, sikerülhet-e valaha.

A Roadkill írója David Hare (Az órák), az epizódok rendezője pedig Michael Keillor (Strike) volt. Hugh Laurie mellett a további szerepekben látjuk majd Helen McCroryt (Birmingham bandája, AnyaApaFiú), Sidse Babett Knudsent (Westworld) és Patricia Hodge-ot (Egy nagyon angolos botrány, Miranda).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.