Hirdetés

Husky kutyusok kerülnek utcára a Trónok harca miatt

|

Meggondolatlan Trónok harca rajongók miatt lesznek árvák a kiskutyák.

Hirdetés

A rajongás az egyik legjobb dolog a világon, de sajnos árnyoldala is van, ha felelőtlen az ember. Az HBO nagysikerű fantasy sorozatának 2011-es premierje óta jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik farkasokhoz hasonlító kutyafajtákat, például Szibériai huskykat és Alaszkai malamutokat választanak házikedvencüknek. Ezzel önmagában nem is lenne baj, csakhogy ugyanezek az emberek az állatmenhelyeken hagyják ezeket a kutyákat, miután rájönnek, hogy mennyit kell velük foglalkozniuk.

Hirdetés

A farkasokra hasonlító kutyaválasztás oka természetesen a Trónok harcában látható rémfarkasokra vezethető vissza, akik a Stark gyerekek hűséges követői. A problémára Angelique Miller, egy észak-kaliforniai állatmenhely vezetője hívta fel a figyelmet, aki szerint havonta már 45 ilyen kutyus érkezik hozzájuk, ami duplája a megszokottnak.

"Ezek az emberek csak nézik a sorozatot és úgy vannak vele, hogy milyen menők ezek a kutyák. Sokan nem is tudják a különbséget a huskyk és a farkasok között, mert az örökbefogadó napjainkon mindig odajönnek megkérdezni, hogy "ezek farkasok-e?" holott nyilvánvalóan huskyk. Pusztán követik az aktuális trendet, ami alapján cukinak találják őket."

Miller hozzátette, hogy mindig is megfigyelhető volt, hogy bizonyos filmek és sorozatok megjelenése után megugrik egy-egy adott kutyafajta iránti érdeklődés. Persze nem csak a kutyákkal van ez így, hanem más állatokkal is. Így fordulhatott az elő például, hogy a Némó nyomában mozikba kerülése után olyannyira megnőtt a bohóchalak utáni kereslet, hogy vészesen megcsappant ezen tengeri állatok létszáma.

Nincs azzal baj, ha egy bizonyos állat valamilyen médium hatására tetszik meg nekünk, de mielőtt úgy döntünk, hogy egy új kedvencet viszünk haza feltétlenül tájékozódjunk a szükségleteiről és kétszer is gondoljuk át, hogy képesek vagyunk-e ellátni az állattartással járó feladatainkat!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.