Hirdetés

Huszárokról készül a legújabb magyar történelmi kalandfilm

|

A 18. században játszódik és a huszárvirtust idézi majd a készülő alkotás.

Hirdetés

A Hadik címet viselő film igaz történeten alapszik. A főszereplője Hadik András hadvezér és huszártiszt, aki egykoron a Habsburg Birodalom első számú katonai vezetője volt. A hétéves háború elején Hadik maroknyi csapatával merész dologra vállalkozott és megsarcolta Berlin városát. Ennek a bravúrnak is állít majd emléket a most készülő kalandfilm.

Hirdetés

A Hadik forgatókönyvét Kis-Szabó Márk (Pesti balhé) jegyzi, a rendezői székben pedig a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János (lenti képen) foglal helyet, aki számára nem idegenek az igaz történetekből készülő alkotások. Színdarabot és tévéfilmet is rendezett már korábban, megközelítőleg ugyanebből a korszakból Ítélet és kegyelem címmel.

A Hadik címszereplőjét Trill Zsolt (a kiemelt képen) játssza majd, mellette pedig feltűnik még László Zsolt, Hirtling István, Mucsi Zoltán és László Zoltán is. A projektnek a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 1,6 milliárd forint gyártási támogatást szavazott meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.