Hirdetés

Ian McKellen majdnem rosszul döntött Tom Cruise miatt

|

Hirdetés

Az X-Men és a Gyűrűk ura filmeknek hála, Ian McKellen ikonikus részévé vált a popkultúrának, megnyerve a rajongók tiszteletét. Ez talán meg sem történt volna, ha a komolyabb színházi daraboknál marad. Ha Tom Cruise meggyőzi, talán nem is láthattuk volna ezekben az ikonikus szerepekben és nem övezné ekkora tisztelet manapság a popkultúrában. Rendben, azért nem egészen Tom Cruise hibája - a Mission: Impossible 2-t kellene hibáztatni. A People magazin interjújában McKellen elmesélte a történetét annak, hogy a Mission: Impossible folytatása hogyan került volna Gandalf (A Gyűrűk Ura) és Magneto (X-Men) útjába:

Felajánlottak egy szerepet a Mission: Impossible 2-ben Tom Cruise mellett, de nem kaptam meg a teljes forgatókönyvet, csak azokat a jeleneteket, amikben benne voltam, mert féltek hogy elárulok mindent. A jeleneteimből nem tudtam megállapítani, hogy milyen a forgatókönyv, szóval nemet mondtam. Az ügynököm azt mondta: “Nem mondhatsz nemet egy Tom Cruise-filmre!”, én pedig annyit mondtam: “De, fogok.” Másnap Bryan Singer felkért Magneto szerepére, később pedig Peter Jackson is felkért Gandalf szerepére, mindkettőre igent mondtam.
A szerep amit McKellennek ajánlottak valószínüleg Rade Serbedzija szerepe lehetett. Habár szabadon játszhatott az X-Men-ben és A Gyűrűk Urában is, felvetődött az időbeosztás problémája, amit összeütközés nélkül sikerült megoldania:
Elhúzodtak az X-Men előkészületei. A forgatás tolódott, tolódott, tolódott. Felhívtam Peter Jacksont, hogy megmondjam neki: “Sajnálom, nem tudom eljátszani Gandalf szerepét mert az X-men forgatása elhúzódott. Peter csak annyit mondott: „Fenntartjuk neked, tudasd velünk, hogy alakul majd.” Elmondtam Bryan Singernek, aki azt mondta: „Meg kell csinálnod A Gyűrűk Urát, megígérem, hogy időben befejezzük a forgatást.” Be is tartotta a szavát, három nappal hamarabb végeztünk. Eközben a Mission: Impossible forgatása folyamatosan tolódott, ha elvállaltam volna, nem lehettem volna benne egyik filmben sem.
A Vanity Fair felhívta a figyelmet arra is, hogy Dougray Scott volt a főgonosz a Mission: Impossible 2-ben, ám eredetileg ő játszotta volna Farkast az X-Menben. Az MI forgatásának elcsúszása miatt Scottnak ott kellett hagynia az X-Ment, a szerepét pedig egy kevésbé ismert színész, Hugh Jackman kapta meg. Köszönjük Tom Cruise!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.