Hirdetés

Idén is megrendezésre kerül a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

|

Több, mint ezer filmet neveztek a fesztiválra.

Hirdetés

Idén nyolcadik alkalommal fogják megrendezni a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, amely világszerte elismert stúdiók munkáinak ad majd otthont, hogy versenyezhessenek egymással. A fesztivál keretén belül fogják ugyanis megrendezni a nemzetközi és Kárpát-medencei filmszemlét. 

Hirdetés

Május 27. és 29. között lesz majd látogatható a rendezvény, mely az érdeklődők számára rengeteg érdekességgel, potenciálisan izgalmas mozgóképes alkotással fog szolgálni. Az idei év során 106 országból mindegy 1374 filmet neveztek és olyan stúdiók versengenek majd, mint a Terr Mater Factual Studios, a Marco Polo Film AG, illetve az Albatross World Sales. A helyszínül szolgáló gödöllői Királyi Kastélyban az alábbi alkotók legújabb filmjeit vizslathatjuk majd meg: Török Zoltán, Mosonyi Szabolcs, Szendőfi Balázs, Molnár Attila Dávid, illetve Tóth Zsolt Marcell.

A zsűritagok között ott ül Szalay Péter (Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező), ifj. Vitray Tamás (operatőr, biológus, valamint a National Geographic magyarországi főszerkesztője), de a szerkesztőként és rendezőként egyaránt tevékenykedő Takács Rita is ott lesz az elbírálók között. Ez azonban csupán a nemzetközi szekciót fedi le, a Kárpát-medence természeti értékeit összegyűjtő filmeket már egy másik társaság fogja bírálni: Széll Antal környezetvédelmi szakember fog elnökölni, mellette pedig ott lesz Kátai Róbert, valamint Németh Beatrix. Előbbi éveken keresztül volt fő szervezője a fesztiválnak, utóbbi pedig a Duna Televíziónál dolgozik szerkesztő-műsorvezetőként. 

Jó hír azoknak, akik nem csupán a sokéves profizmust, rutint és szakavatottságot kérik számon a filmeken, hanem friss hangokat is szeretnének hallani, hogy ezúttal amatőr filmesek is megkapják a maguk lehetőségét. Ők a Third Eye nevű szekcióban bontakozhatnak majd ki. A filmek mellett az érdeklődőket más programok is várják majd: többek között kerekasztal-beszélgetések, játékok, valamint előadások. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.