Hirdetés

Idén is megrendezik a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált

|

Az idei fesztivál fő témája a víz-hangok lesz.

Hirdetés

Május 19. és 21. között tartják meg idehaza immáron kilencedik alkalommal a Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztivált, amelynek idén a gödöllői Királyi Kastély ad majd otthont. 

Az idei évi fő tematikája a víz világa, és az erről szóló példák és párbeszédek, azaz a víz-hangok lesznek, amivel a cél, hogy felhívják a figyelmet a Föld egyik legnagyobb gondjaként megjelenő vízproblémákra. 

Hirdetés

Idén 105 országból mintegy 1260 filmet neveztek, köztük a világ olyan vezető műhelyei is, mint a Terra Mater Factual Studios vagy éppen a Marco Polo Film AG. Többek között olyan nemzetközileg is elismert és az előző években díjazott rendezők küldték el legújabb műveiket, mint Yann Sochaczewski, Mathieu Le Lay, Jan Haft és Dan Dinu. De rajtuk kívül számos ismert hazai alkotó is kint lesz: Szendőfi Balázs, Poroszka Magyar Zsolt, Fehér Zoltán, Kriska György, Garai Cintiam, valamint a Wildlife Messengers legújabb alkotásai is megmérettetik magukat.

A nemzetközi produkciókat az ifj. Vitray Tamásból (biológus, operatőr, a National Geographic magyarországi főszerkesztője, a zsűri elnöke), Takács Ritából (szerkesztő-rendező), Szalay Péterből (Balázs Béla-díjas rendező) és Vladimir Blazevskiból (macedón játék- és dokumentumfilm rendező, forgatókönyvíró) álló zsűri díjazza. A Kárpát-medence természeti értékeit összegyűjtő filmeket Széll Antal (természetvédelmi szakember, filmes és fotós) vezetésével Németh Beatrix (televíziós szerkesztő) és Kátai Róbert (rendező) rangsorolják majd.

A tavalyi siker után - amikor többek között általános iskolai osztályok is jelentkeztek kollektív produkcióval - idén visszatér a Third Eye versenyprogram is, ahol ismét az amatőr filmesek produkciói kapják a reflektorfényt. A filmek mellett pedig rendkívül gazdag programok is várják a fesztivál látogatóit, például előadások, workshopok, interaktív programok, múzeum pedagógiai és kézműves foglalkozások, gasztro kalandozások, amiket ingyenesen lehet majd látogatni. 

Ti ott lesztek majd?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.