Hirdetés

A filmrajongóknak érdemes lesz Szegedre utazniuk

|

A város egy ötnapos filmfesztivállal köszönti a nyarat.

Hirdetés

Először 2017-ben került megrendezésre a világhírű operatőrről, Zsigmond Vilmosról elnevezett filmfesztivál, amelynek célja, hogy a válogatott filmek által még jobban ráirányítsák a figyelmet az operatőri munka fontosságára és varázsára. 

Hirdetés

Szeged nagy múltú mozija, a Belvárosi Mozi fog helyszínéül szolgálni az ötnapos eseménynek (05.26. - 05.30.), ez alatt az idő alatt pedig a nézők nem csupán nagy- és kisjátékfilmeket, de dokumentumfilmeket, valamint kísérleti jellegű mozgóképes alkotásokat is nézhetnek. A nevezett alkotások listáját ugyan még nem tették közzé (március 18-án lát majd napvilágot), de annyit lehet tudni, hogy rekordszámú nevezés érkezett: 67 nagyjátékfilm, 430 kisjátékfilm, valamint 41 kísérleti filmet küldtek világszerte és azok közül kell majd kiválasztania az operatőrökből, rendezőkből álló zsűrinek azokat a munkákat, amelyek majd indulhatnak a versenyen. Érdemes mindemellett tudni, hogy nem csak hazánkból, de Németországból, Belgiumból, Amerikából, Oroszországból, valamint Spanyolországból is érkeztek nevezések, úgyhogy egyhangúságra most sem lehet majd panaszunk.

Mindenképpen érdemes tehát bevésni a dátumot a naptárunkba, hiszen mindamellett, hogy több ismerős címmel is találkozunk majd (tekintve, hogy a közelmúltban bemutatásra került honi alkotások majd' mindegyikét nevezték), rábukkanhatunk kevéssé ismert gyöngyszemekre is, amelyek remélhetőleg kellően mély nyomot hagynak bennünk és amelyek öregbítik magának a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválnak a hírét is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.