Hirdetés

Igazi amerikai film a Jackie rendezőjének következő projektje

|

A The True American címet viseli Pablo Larraín, a Jackie és a Neruda rendezőjének következő projektje. Ha pedig a tárgyalások sikerrel zárulnak, akkor Tom Hardy vállalhatja el a főszerepet.

Hirdetés

A filmet Anand Giridharadas azonos című ismeretközlő könyvéből adaptálják. A kötet Raisuddin Bhuiyan, a bangladesi légierők veterán tisztjének igaz történetét meséli el. Bhuiyan az Egyesült Államokba emigrált, és egy texasi kisboltban talált ideiglenes munkát, amíg beilleszkedik új választott hazájában. A 2001. szeptember 11-i terrortámadás utáni felfokozott hangulatban azonban Bhuiyan a szélsőségesek áldozata lett.

 

Hirdetés

Egy Mark Stroman nevű férfi vérengzést rendezett, és minden embert le akart mészárolni, akit első ránézésre arabnak tartott. Stroman először megölt egy pakisztáni származású férfit Dallasban, majd egy héttel később felfegyverkezve bement abba a boltba, ahol Raisuddin Bhuiyan dolgozott. A férfi először azt hitte, hogy ki akarják rabolni, amikor Stroman arcon lőtte. Bhuiyan csodával határos módon túlélte a lövést, és volt annyi ereje, hogy segítséget kérjen. Stroman még egy indiai férfit lemészárolt, mielőtt elkapták. A börtönből azt nyilatkozta, hogy a terrortámadás miatt akart bosszút állni. Halálra ítélték és 2011. július 20-án kivégezték.

Bhuiyan a nyilvánosság előtt fejtette ki, hogy vallási okokból megbocsátott Stroman-nak. Azért is kampányolt, hogy mentsék fel Storeman-t a halálbüntetés alól. Még beszéltek is egymással, mely során Bhuiyan elmondta, hogy megbocsátott, Stroman pedig megbánta bűneit.

Anand Giridharadas kettejük történetét írta meg a The True American: Murder and Mercy in Texas című könyvben. A megfilmesítést már évek óta tervezik: 2014-ben még úgy volt, hogy Kathryn Bigelow (A bombák földjén) lesz a rendező, de végül ebből nem lett semmi. Most azonban úgy tűnik, hogy Pablo Larraín rendezése alatt végre megvalósulhat a projekt. Tom Hardy valószínűleg Stroman szerepét öltené magára, de ez még nem hivatalos, hiszen a színésznek eléggé tele van a határidőnaplója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.