Hirdetés

Az Igazság Ligája hivatalosan is az anyagilag legrosszabbul teljesítő DCEU film

|

Hiába vonultatott fel rengeteg klasszikus szuperhőst az Igazság Ligája, a nézők nem igazán voltak kíváncsiak rájuk.

Hirdetés

Múlt héten az Igazság Ligája szép csendben elhagyta az utolsó mozit is az Egyesült Államokban, ahol premierje óta 229 millió dollárt sikerült összekaparnia. Ezzel az összeggel sajnos csupán egy negatív rekordot volt képes beállítani méghozzá azt, hogy ez az alkotás lett a DC Bővíetett Univerzum legkevesebb bevételét termelő filmje hazájában.

Hirdetés

Habár a filmnek megvannak a maga hibái, messze nem ez a DCEU leggyengébb darabja. Ha ehhez hozzávesszük azt a tényt, hogy olyan szuperhősöket sorakoztatott fel, mint Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash és Cyborg még meglepőbbé válik, hogy ilyen kevesen voltak kíváncsiak a végeredményre.

Az Igazság Ligája ráadásul nem is hajszálnyival maradt el a filmes univerzum korábbi alkotásaitól. Az Acélember 60 milliót vert rá, míg az Öngyilkos osztag és a Batman Superman ellen egyenként 100 millió körüli összeget. A DCEU eddigi legsikeresebb filmje, a Wonder Woman pedig 183 millió dollárral húzott el a Ligától.

Számos filmnél előfordul, hogy a nemzetközi eredmények szépítik meg az összképet, de ebben az esetben ez sem mondható el, ha a DC univerzum korábbi tagjait vesszük alapul. Az Igazság Ligája 657 milliós összbevétele világszinten még mindig csak az 5. helyre elég. Noha itt az Acélembertől csak 10 millióval van elmaradva, így azt még van esélye megelőzni, de ez akkor sem az a teljesítmény lesz, amit a Warnernél vártak tőle.

Hogy lehetséges az, hogy egy ilyen méretű film, amelynek alapanyagául szolgáló képregények hatalmas rajongó bázissal rendelkeznek ekkorát hasaljon? A bukásban valószínűleg több faktor is szerepet játszott. Először is ott voltak a háttérben zajló problémák, amelyek negatív hírverést generáltak a filmnek. Másodsorban kritikailag hiába sikerült jobb filmet összehozni, mint néhány korábbi DC-s próbálkozás esetében, a nézők már elvesztették a bizalmukat ezekben az alkotásokban és sokuk bizonyára már nem mert beülni a moziba. Persze az Igazság Ligája előtt még ott volt a Wonder Woman is, ami kivételes sikernek örvendhetett, de úgy látszik ez kevés volt a bizalom visszaállítására. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az idén ősszel érkező Aquamant milyen fogadtatás várja majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.