Hirdetés

Ígéretes dokumentumfilm készül Stanley Kubrickról

|

A rendezőóriás halhatatlan alkotásait és azoknak hatásait fogja bemutatni Gregory Monro dokumentumfilmje.

Hirdetés

A New York-i székhelyű Tribeca Filmfesztivál készítői hozták nyilvánosságra, hogy milyen programokkal és filmekkel várják majd a filmrajongókat és az újságírókat, ha egyszer tényleg véget érne már a COVID-19 járvány. Annak ellenére, hogy konkrét időponttal nem tudnak szolgálni, programjaik közt egy igazán érdekes és reméljük, kis hazánkban is bemutatásra kerülő alkotás is szerepel, nevezetesen a Kubrick by Kubrick (magyarra fordítva talán Kubricktól Kubrickig lenne a címe). És még mielőtt leírnánk ezt is egy hetyke karlendítéssel, miszerint "csak egy egyszerű életrajzi film lesz", a francia származású rendező mesélt egy kicsit dokumentumfilmje kapcsán.

Hirdetés

Csakúgy mint sokunk, Gregory Monro is kislányos rajongással tekint Stanley Kubrickra, akinek stílusa, jelleme és nem utolsó sorban munkái roppant mód megváltoztatták napjaink mozifilmjeit. Pontosan ezt alapul véve Monro nem egy szimpla életrajzot szeretett volna készíteni, hanem sokkal inkább egy olyan dokumentumfilmet, ami egyszerre mutatja be a hétköznapi embert a képek mögött és az adott ember képeinek a filmművészetre és filmtörténetre gyakorolt hatását. Hiszen kevés olyan filmrendező tud annyi műfajteremtő, unásig látott és persze mérföldkőként számon tartott filmet letenni az asztalra, mint Kubrick. A dokumentumfilmhez pedig egy hangulatos és stílusos előzetest is kaptunk:

 

A Kubrick by Kubrickhoz még nem érkezett pontos megjelenési dátum, ahogyan a Tribeca Filmfesztiválhoz sem. Mit szóltok, ha valamikor megjelenik, ti azonnal rávetitek magatokat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.