Hirdetés

Így emlékeztek a Harry Potter sztárjai Alan Rickmanre

|

Hirdetés

Az Oscar-jelöltek bejelentését kétségtelenül beárnyékolta Alan Rickman halála, ami sokként érte a filmrajongókat és a színésztársadalmat egyaránt, ezzel is jelezve, hogy egy igazi ikon távozott el közülünk. És Rickman hiába játszotta el Hans Grubert vagy a nottinghami sheriffet, J.K. Rowling örök érvényű történeteivel generációk emlékezetébe véste be magát Piton professzorként. Harry Potter szülőanyja, aki Rickmannel közeli barátságot ápolt így emlékezett meg róla a twitteren:

Nincsenek arra szavak, hogy kifejezzem, mennyire megrázott és feldúlt, amikor tudomást szereztem Alan Rickman haláláról. Egy nagyszerű színész és egy csodálatos férfi volt.
Rickman kifejezetten óvta mindig is a magánéletét, de az köztudott volt, hogy fiatalkori szerelmével, Rima Hortonnal 19 éves kora óta, azaz 50 éve (!!!) egy párt alkottak, de a házasságkötésre csak 2012-ben, meghitt keretek között került sor. Természetesen az írónő Rickman családjának is kifejezte részvétét.
Együttérzésem Rimának és a család többi tagjának. Mi mindannyian egy hatalmas tehetséget veszítettünk el. Ők a szívük egy részét.
Megható, és kétségtelenül igaz szavak, hiszen annak idején Rickman is a filmfolyam lezárultával nyílt levélben fejezte ki háláját Rowlingnak, amiért megalkotta Harry Potter világát és volt alkalma egy jelentős részét kivenni belőle. De maga a kis túlélő megszemélyesítője, Daniel Radcliffe is egy hosszadalmas megemlékezésben rótta le tiszteletét a színészveterán előtt, akit "kétségbevonhatatlanul az egyik legnagyobb színésznek" tartott, akivel valaha együtt dolgozott. A színész elmondása szerint Rickman a kezdetektől fogva támogatta és egyenrangúként kezelte a forgatásokon.
Vele dolgozni egy ilyen fejlődő korban hihetetlenül fontos volt, hátralévő életemben és karrieremben pedig magammal viszem mindazt, amire megtanított.
Radcliffe emellett nem ment el a színész legendás humorérzéke mellett sem.
Az emberek gyakran előítélettel viseltetnek egy-egy színész irányába, ezért talán sokakat meglep, hogy Alan néhány szigorú (vagy egyenesen ijesztő) karakterrel ellentétben, akiket játszott végtelenül kedves, nagylelkű és vicces volt. Számos dolog pedig sokkal viccesebbnek hatott az ő összetéveszthetetlen mély orgánumán.
A Hermione-t életre keltő, azóta valódi világsztárnak és divatikonnak számító Emma Watson is megemlékezett róla több millió követőt számláló Facebook oldalán.
Szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan különleges emberrel és színésszel dolgozhattam és időt tölthettem együtt, mint amilyen ő volt. Nagyon fognak hiányozni a beszélgetéseink.
Színésztársa, a Lucius Malfoyt alakító Jason Isaacs is lerótta tiszteletét Mr. Rickman előtt.
Senki más nem tudott annyira vidám, tragikus, félelmetes és őszinte lenni egyszerre, mint ő.
De a Weasley-ikreket életre keltő James és Oliver Phelps sem maradt ki a sorból, akik amellett, hogy szintén részvétüket fejezték ki a családnak, hálásak voltak, hogy milyen sokat nyújtott Rickman jelenléte az olyan megszeppent aktoroknak, mint amilyenek ők voltak a Harry Potter idején. Azonban a legszívszorítóbbat kétségtelenül az örök barát és pályatárs, Emma Thompson írta, amely a The Newyork Times hasábjain jelent meg:
Alan a barátom volt és különösen nehéz ezt most leírni, hogy az imént intettem búcsút neki. Amire a leginkább emlékszem eme fájdalmas búcsúzás közepette az az ő hihetetlen humora, intelligenciája, bölcsessége és kedvessége. Megvolt az a képessége, hogy egyetlen pillantásával együtt érezzen veled vagy egyetlen szóval felemeljen. Hajthatatlansága avatta azzá a nagy művésszé, aki volt. Az ő kimondhatatlanul cinikus szelleme, a tisztánlátása, amellyel a legtöbb dolgot látta - beleértve engem is - és a tényt, hogy sohasem rejtette véka alá a nézeteit. Rengeteget tanultam tőle. A legjobb színészek és rendezők egyike volt. Alig vártam, hogy láthassam, mihez adja az arcát legközelebb. Kiváltságosnak érzem magam, hogy számtalanszor együtt dolgozhattunk és emellett rendezhetett is. Az utolsó szövetségesem volt művészetben és politikában egyaránt. Teljes mértékben megbíztam benne. Mindent egybe vetve egy ritka és rendkívüli ember volt, akihez hasonlót nem fogunk még egyszer látni.
A színészek és pályatársak mellett a rajongók is lerótták a tiszteletüket a Kings Cross Pályaudvar 9 és 3/4. vágányánál, amelynek egy tisztább változatán talán Mr. Rickman is vonatra szállt, hogy tovább haladjon.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.