Hirdetés

Így is végződhetett volna a Csillagok között

|

Hirdetés

Figyelem a cikk spoilereket tartalmaz a Csillagok között befejezésével kapcsolatban, ha még nem láttad a filmet, jobb ha nem olvasod tovább! Ahogyan azt Christopher Nolan filmjeitől már megszokhattuk, nem árt, ha fejben erősen jelen vagyunk a nézésük közben. A Csillagok közöttben az elméleti fizika síkjára kalauzolt el bennünket a rendező, Kip Thorne munkássága alapján, ráadásul nem is akárhogyan. A film végére egy egészen különös helyzetbe kerül a Cooper-t alakító Matthew McConaughey. A karaktere egy fekete lyukba sodródik, ahol egy ötödik dimenzióban találja magát. Az idő ölt előtte egyfajta materializálódott formát, melynek segítségével képes lesz kapcsolatot teremtenie a lányával (Mackenzie Foy és Jessica Chastain), élete különböző szakaszaiban. Ám a végkifejlet egészen másként alakult, mint ahogyan azt eredetileg tervezték. Nem titok, hogy Jonathan Nolan, Chris testvére, eredetileg Steven Spielberg-nek szánta a forgatókönyvet, de amikor a bátyja állt a produkció élére, akkor némiképp módosították a történetet. Jonah nemrég egy kérdezz-felelek jellegű eseményen vett részt Thorne-nal együtt, ahol a film végével kapcsolatban is kifaggatták az írót. A kérdésre azt felelete, hogy a rossz testvért találták meg, mert ő másként álmodta meg a befejezést, ami így nézett volna ki:

Az enyémben összeomlott az Einstein-Rosen híd [a féregjárat], amikor Cooper megpróbálta elküldeni az adatokat.
Szóval mit is jelent ez? Mivel Nolan nem árult el túl sok konkrétumot így több mindenre is lehet következtetni. Az szinte biztos, hogy egy sokkal sötétebb véget ért volna a film, hiszen egyértelműnek tűnik, hogy McConaughey karaktere nem tért volna vissza élve, hogy találkozzon a megöregedett lányával és megkeresse Dr. Brand-et (Anne Hathaway). Ami viszont kevésbé világos az az, hogy az adatok át jutnak-e végül a lányához? Érdekes befejezés lett volna, ha nem csak az apa, de vele együtt az egész emberiség is kipusztult volna. Kíváncsian figyeltem volna a nézők reakcióját, annyi szent.
interstellar.black_.hole_
Ahogyan azt már említettem, Thorne is részt vett az eseményen, aki szintén beszámolt egy változtatásról. Eredetileg az a gravitációs anomália, ami Cooper-t és a lányát a NASA-hoz vezette, egy neutroncsillag pusztulásából származott volna, amit egy fekete lyuk okozott. A hullámokat a lézer-interferométer fogta volna be (amelynek kifejlesztésében Thorne is segített), a bizonyíték pedig egy hozzájuk közel eső fekete lyukból érkezett volna, de Nolan túlságosan komplikáltnak tartotta az ötletet.
Ez egy hozzám nagyon közel álló és kedves ötlet volt, de Chris úgy gondolta, hogy túl sok tudomány lenne az embereknek így egyszerre felfogni mindezt.
Valószínűleg így is akadtak bőven olyanok akinek nem volt egyszerű feldolgozni a féregjáratba lépést követő eseményeket, de aggodalomra semmi ok, a Csillagok között hamarosan megérkezik DVD-n és Blu-ray-en, akkor pedig mindenki kielemezheti magának a kevésbé világos részeket.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.