Hirdetés

Így tartották titokban A Birodalom visszavág fordulatát

|

A filmtörténet egyik legnagyobb meglepetése volt, mikor A Birodalom visszavág végén Darth Vader kimondta azt az azóta már szállóigévé vált mondatot. De hogy nem szivárgott ki a forgatás alatt?

Hirdetés

Mára szinte mindenki számára teljesen evidens, hogy Luke Skywalker apja Darth Vader. Olyasfajta közhellyé vált ez, mint a Hatodik érzék nagy csattanója, ami más filmekben is felbukkan, mint popkulturális utalás. Mark Hamill elmondása szerint úgy sikerült eltitkolni a nagy fordulatot, hogy mindössze hárman tudtak róla.

Hirdetés

A StarWars.com interjújában Mark Hamill elmesélte, hogyan zajlott annak a bizonyos jelenetnek a felvétele:

Titokban tartották az "Én vagyok az apád" sort. Már a forgatókönyv is egy fantasztikus megtévesztés volt. Darth Vader azt mondja: "Nem tudod az igazságot. Obi-Wan ölte meg az apádat." És utána jön az én szövegem, hogy "Ne!". És ennyi. De a felvétel előtt félrehívtak, és Irvin Kershner, a rendező közölte, hogy "Figyelj! El fogok mondani valamit. George és én tudom csak, és most amikor elmondom, te leszel a harmadik. Szóval ha kiszivárog, tudni fogjuk, hogy te voltál."

Így mikor a Darth Vadert játszó színész elmondta a hamis szöveget, senkiben sem merült fel, hogy a későbbiekben kicserélik a hangot, és a premieren már az "én vagyok az apád" sor fog elhangzani. 

Miután Az utolsó Jedik kapcsán is hallani olyan pletykákat, miszerint hasonló kaliberű fordulatra számíthatnak a mozinézők, lehetséges, hogy ugyanígy csak az a néhány színész és a rendező bír a stábtagok közül ezzel az információval. December 14-én kiderül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.