Hirdetés

Ilyen volt az HBO-féle Aranyélet díszbemutatója

|

Hirdetés

Kint nagy divat, ha valamilyen nagyszabású sorozatról van szó, akkor az első részének csapnak egy nagy vörös szőnyeges premiert valamelyik nagyvárosban (pl. Trónok harca). Tudjátok... live-stream, aláírás osztogatás, gyors interjúk, kötelező ömlengés a nők ruhájáról stb. Általában ezelőtt a sajtó már láthatta a sorozatot, de nagyközönségnek ez az első lehetősége és sokszor maguknak a színészeknek is. Szerencsénkre az HBO Europe úgy döntött, hogy az Aranyéletnek is kijár az ünneplés, így premier előtt, egy színháznyi embernek levetítették az első részt. Miután átküzdöttem magam a városon és megint megfogadtam, hogy én többet kocsival Pesten soha többet sehova, megérkeztem a Ram Colosseumhoz, ahol tényleg vörös szőnyeg fogadott és egy hatalmas HBO logó. A regisztrációnál bemondtam a nevem, a csajszi már pötyögte is be a tableten, így tényleg nagyon gyorsan ment a dolog.

DSC_0266
A hivatalos kezdés hét órára volt kiírva (nekem sikerült 5 perccel előbb beesnem), de mint kiderült ez a tipikus magyar időszámítás szerinti hét óra, vagyis csak nyolckor kezdődött el a lényeg, addig viszont, aki akart el is kezdhetett alapozni. Az HBO tényleg kitett magáért, teljesen aranyba öltöztették a Colosseumot. Arany falak és almák, tökéletes hangulatvilágítással megtoldva, az előtér közepén pedig egy hatalmas ketrec, amit néha elárasztottak töménytelen mennyiségű arany konfettivel. Még a hostes lányok ruháján is volt egy-egy arany szalag. [gallery size="large" ids="70541,70540,70539"]   Miután kellőképpen utáltam már a cipőmet a közel egy óra ácsorgás-mászkálás után, szépen lassan (nagyon lassan) becsorogtunk a nézőtérre, ahol kicsit meglepve tapasztaltam, hogy külföldiek is jelen vannak. Mikor végre elsötétült a terem, biztos voltam benne, hogy valaki bejön és mond néhány szót, de Hajós Andrásra nem számítottam. Az izgalom fokozása érdekében el is mesélt egy történetet a családjáról, amikor még gyerek volt. Bár mérsékelten szórakoztató volt (tényleg volt pár jó beszólása, és nem volt épp gyerekbarát sem a kis mondókája), azért egy kicsit örültem, amikor végre távozott. A helyére az HBO Magyarország Country menedzsere jött (Benda Gergely), az a nagyon üzletember, de szerencsére ő is tudta, hogy a száraz adatok felsorolása itt nem fog működni (azért néhányat nem bírt kihagyni), ezért inkább arról beszélt, hogy menniyre akarták ezt a sorozatot a készítők. Egy ízig-vérig magyar sorozat, amin szívvel lélekkel dolgozott mindenki. (Benda pont nem, mert az ő feladata a Sales and Marketing úgy általában). Még egy gyors viccelődés és beszélgetés Hajós és a fő író Tasnádi István között és végre elkezdődött az Aranyélet. Rögtön szeretném azzal kezdeni, hogy az arányok tökéletesek voltak (az Aranyélet alapja egy finn széria, de a forgatókönyv gyakorlatilag már semmiben nem hasonlít az eredetire). Nem volt túlzsúfolva a pilot, de jól felvezette a történetet és minden fontosabb karakter megkapta a kellő szintű felvezetést. Legfőképpen a főszereplő, Miklósi Attila (Thuróczy Szabolcs), aki simán lesöpört mindenkit a vászonról. A hivatalos leírás szerint Miklósi egy nem éppen tisztességes család feje, de igen jómódban tengetik mindennapjaikat. (Kőgazdag is lehetne, de ugye azok a csúnya hitelek.) Azonban az ő életében is eljön a pillanat, amikor már nem bírja tovább és elege lesz az egészből, csak hát, ugye a mocsokba beleesni könnyű, de kimászni már nem annyira.
aranyelet_plakat-e1444811657164-1024x576
Kellemes betekintést kapunk a család hétköznapjaiba, ingatlancsalás, unatkozó háziasszony, kocsi lopás, forgalomvizsgázó gyerek és már tervezik is a következő melót, miközben a pénz értéke teljesen felborult számukra. Janka (Ónodi Eszter) úgy beszél más egyhavi fizetéséről, mintha az csak zsebpénz lenne. Igazából nem is Attila, hanem ő az, aki viszi a hátán a családot. Szinte teljesen elvakítja a kapzsiság és az, hogy mit mutat kifelé. Érződik rajta, hogy masszív erőszakkal ragaszkodik a luxushoz, és természetesen a legfontosabb, hogy mindenki más számára nyilvánvaló legyen a tökéletessége. Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó) kicsit kevesebb időt kaptak, és nem tudom melyik az unszimpatikusabb személyiség. Érthetően mindketten totális romhalmazok. Mirának elege van az egész életéből és ki akar lépni belőle, Márk viszont éppen készül beszállni a trükközésekbe, tökéletes ellentétek minden téren. Endre (Anger Zsolt) a kötelező gonosz a történetben, igazi keményvonalas bűnöző és jól elkapta a lényeget. Összességében maga a rész tökéletesen volt megszerkesztve. Önmagában is jól működött, de a nagy egészt is jól vezette fel. Sokkal jobban felkeltette az érdeklődésem, mint az előzetesek és ehhez a rész végi cliffhangernek semmi köze. Ráadásul gyönyörűen volt fényképezve, önmagában a stílus visszaadta a magyar elit világát. (Az operatőr meg kapott egy drónt, amivel imádott játszani.) Még egy-két jó egysoros beszólás is volt benne, ami könnyített az amúgy nehéz drámán.
DSC_0282
Miután véget ért a rész, a színészek bejöttek meghajolni, de sajnos egyikük sem beszélt az Aranyéletről, a rendezők (Dyga Zsombor és Mátyássy Áron) fel sem jöttek a színpadra. Kint már a megrakott asztalok vártak minket, amiknek nehéz lett volna ellenállni. Mindent leteszteltem, ami jól nézett ki, egyik sem rohadt, ha netán túl hű szeretett volna lenni saját magához az HBO. Az édességeken például ehető arany is volt. Kicsit korán, de elégedetten távoztam egy limitált pezsgővel a kezemben. https://www.youtube.com/watch?v=jukzqAJbLtY
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.