Hirdetés

Ilyen is lehetett volna a Rémálom az Elm utcában-remake

|

Hirdetés

Az imdb szerint 2010-ben volt egy Rémálom az Elm utcában újraindítására tett kísérlet (ti emlékszetek valamire? én nem), ami aztán annak rendje és módja szerint szépen el is hasalt és sem az idő, sem a kritikusok és a nézők nem bántak vele kegyesen. Nem mintha sok esélye lett volna arra, hogy érdemben visszaadja az eredeti film hangvételét és mellé még hozzá is toldjon egy jó adag eredetiséget, de akár még valami is kisülhetett volna az egészből. Hogyan lehetett volna jobb a film? Hogyan lehetett volna úgy beizzítani újra a franchise-t, hogy ne váljék feleslegessé? Jogos kérdések. Az abszolút választ természetesen nem tudjuk, de azt igen, hogy milyen lehetett volna még az a film, ha másokat ültetnek a rendezői székbe és ha azok ötleteit a fejesek elfogadják. Alexandre Bustillo és Julien Maury (a nálunk bemutatásra nem kerülő Among the Living című francia horror rendezői) még 2008-ban relatíve közel kerültek ahhoz, hogy kezükbe vegyék az irányítást, de végül nem jött össze nekik. Hogy mi volt az ötlet? Lássuk csak:

A mi ötletünk egy jó remake-hez egy olyan, új vízió, ami magán hordozza ugyanazokat a tematikákat, melyeket az eredeti film is. Itt szerettük volna használni azt a tényt, hogy Krueger egy gyermekmolesztáló. Az ötlet az volt, hogy egy beteg, kiforgatott verzióját alkossuk meg a Kincsvadászoknak egy rakás gyerkőccel, akik követve vannak. Úgy gondoltuk, remek lett volna egy remake-nek az, ha az eredeti mozi tinédzsereit felcserélhetjük igazi gyerekekkel. Emellett, a gyermekkor az az időszak az ember életében, amikor úgy istenigazából meg vagy rémülve a rémálmoktól és amikor nem látod a különbséget realitás és álmok között...
Frissítőleg hatott volna egy ilyen verziója a történetnek, annyi biztos, ám az is érthető, hogy végül nemet mondtak az ötletre. Elvégre egy ilyen szélesebb közönségnek szánt horrorfilmben nehezen engedhetik meg maguknak a producerek, hogy gyereket öljenek, márpedig ha másként állnak hozzá (tehát, ha nem az ölés, csupán ijesztgetés mellett döntenek) csupán egy felhígított, őszintétlen variánsa lett volna egy történetnek, melynek lényegi része az álomban létrejövő valódi veszély és fenyegetés. Melyhez a halál is társul, s ezt elhagyva csak egy ifjúsági horror lenne az egészből. Talán azzal is jobban jártunk volna, mint egy ilyen jellegtelen és felejthető remake-kel, ami 2010-ben a mozikba ment. Na tessék, most lebuktam: nem hogy tudok róla, hogy volt ilyen, még láttam is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.