Hirdetés

Legyen saját IMAX termed az otthonodban!

|

Mindig is saját mozitermet akartál, ahol a haverokkal nézheted a legújabb filmeket kéretlen társaság nélkül? Most itt a lehetőség, viszont jobb ha készíted a pénztárcád vagy hajlandó vagy legalább az autódtól megválni.

Hirdetés

A filmnézési szokásaink alaposan megváltoztak az utóbbi években. Amerikában manapság már az internetforgalom 50 százalékát a különböző streaming szolgáltatások teszik ki, ehhez hozzájön, hogy a sávszélesség nemcsak Európában, de az elmaradottabb országokban is jelentősen növekedett, ami csak a Netflix malmára hajtja a vizet, (részben) ennek köszönhetően mostanra már az egész világon elérhető.

Hirdetés

Mindeközben a mozik izzadva küzdenek a nézőkért, a másik oldalon viszont még soha nem adtak el ennyi nagyfelbontású tévét és komoly hangrendszereket. Gyakorlatilag, akinek van rá igénye (és fedezete) olyan minőségű házimozi rendszert tud magának kiépíteni, ami lassan tényleg felér egy moziteremmel.

Ezt a hullámot szeretné meglovagolni az IMAX, akinek amúgy mostanában nagyon jól megy, főleg mióta sok országban az IMAX 3D jegyekért a normál ár sokszorosát is elkérhetik, ezért rengeteg mozi rohamosan épít új termeket és fejleszti a technológiát. (Gondolom mondanom sem kell, hogy eléggé le vagyunk maradva az egy darab IMAX termünkkel.) A cég pedig szeretné megadni a lehetőséget, hogy otthonunkban is saját IMAX teremmel rendelkezhessünk. Nyilván nem az egyszeri halandó a célközönség, viszont azért álmodni szabad, szóval lássuk mit kínálnak nekünk "szinte aprópénzért":

A standard méret a 75 négyzetméter, mindennel felszerelve (székek, hangrendszer, lámpák stb.) ez mindössze 400.000 dollárt (körülbelül 113 millió forintot) kóstál. Természetesen van választék is a méretben: kicsi (7 szék), közepes (9 szék) és nagy (17 szék). Minden extra kívánságnak eleget tesznek, a berendezés gyakorlatilag bármi lehet, bár figyelmeztetnek minket az esetleges plusz költségekre. Az igazán mély zsebű ügyfeleknek ott van a Platinum modell, ami 40 székkel rendelkezik és 1 millió dollárt (nagyjából 284 millió forintot) kell érte kipengetni, a szerényebbeknek pedig van egy 200.000 dolláros verzió, ami a standard méret fele. Ehhez még vegyük hozzá, hogy a filmeket egyesével kell természetesen megvásárolni a vetítőgéphez tartozó formátumban és a cég bizonyos időközönként kötelező karbantartást ír elő, különben ugrik a garancia.

Az IMAX agresszívan szeretne terjeszkedni a házimozik piacán, ami egyre csak növekszik és szerintük még rengeteg kiaknázható lehetőség rejlik benne, főleg Európában és Észak-Amerikában keresik a célközönséget.

Érdekességnek még ide írom, hogy a legújabb trend a moziknál a Dolby új fejlesztése, a Dolby Atmos, ami ha minden igaz kis hazánkban még nem elérhető. Itt lehet többet megtudni az egyenként programozható hangszórókról, és persze otthonra beszerelhető verzióval is rendelkezik. Nekem először a Mad Maxet és később Warcraftot volt szerencsém megtapasztalni egy ilyen teremben, és azon az apró kellemetlenségen túllépve, hogy borzasztóan hangos, de tényleg, mozihoz képest is, alapvetően sokkal tisztább és részletesebb, több háttérzajt lehet elkapni és a zene is jobban belesimul az egészbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.