Hirdetés

Íme a Star Wars hivatalos idővonala A klónok háborúja befejező évada előtt

|

Elérhetővé vált a messzi-messzi galaxis hivatalos kronológiája.

Hirdetés

A Star Wars: A klónok háborúja hetedik évada február 21-én, azaz most pénteken végre valahára folytatja, egyben le is zárja a George Lucas és Dave Filoni készítette animációs sorozat történetét. A széria immár a Disney+ égisze alatt fog futni, és ők is tették közzé a minap a Csillagok háborúja univerzum hivatalos kronológiáját, amit a cikk alján található grafikán ti is alaposan szemügyre vehettek, illetve akár el is menthetitek nagy felbontásban a későbbi, akár a teljes Star Wars-sagán átívelő újranézéshez.

Hirdetés

Mivel a szóban forgó idővonal a keményvonalasabb rajongóknak nem sok újdonsággal szolgálhat, érdemes inkább a Star Wars világának soron következő nagy dobására koncentrálni. A klónok háborúja köztudottan a II. rész, A klónok támadása és a III. rész, A Sith-ek bosszúja közötti meglehetősen eseménydús időszakot helyezi középpontba, és Dave Filoni nem titkolt szándéka mindig is az volt, hogy a sorozat csúcspontja a Galaktikus Háború lezárása legyen, és hogy megmutassa, merre jártak éppen az Ahsoka Tanóhoz vagy a Rex kapitányhoz hasonló közönségkedvenc karakterek az olyan fajsúlyos események közepette, mint például a coruscanti csata vagy a hírhedt 66-os parancs. A showrunner korábbi nyilatkozata szerint a hetedik évad még egy kicsit túl is mutat majd A Sith-ek bosszúja befejezésén, melyből kiderül majd, hogy végül mi lett egyes szereplők sorsa.

A sorozat 2013-as elkaszálása óta elég sok idő eltelt, ezért ha valaki szívesen ledarálná az eddig történteket, érdemes tudni, hogy A klónok háborúja epizódjai anno nem feltétlen kronológiai sorrendben követték egymást, előfordult ugyanis adott cselekményszálak oda-vissza ugrálása. Ezt orvosolandó a StarWars.com még 2014-ben tett közzé egy külön kronológiát az animációs sorozat 121 epizódjához, így hát aki bepótolná az elmúlt hat évad és egy egész estés mozifilm történéseit, dolgozhat ezzel a listával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.