Hirdetés

Íme az első kép Spike Lee új filmjéből

|

Adam Driver most már Spike Lee-t is kipipálhatja.

Hirdetés

Ha Spike Lee filmet készít, annak mindig örülünk. Már csak azért is, mert hangja senkiével össze nem téveszthető és még mindig harciasan kiáll fekete bajtársai mellett, dühödt vádiratokat intézve a rasszizmus ellen. Persze, néha előáll olyan alkotásokkal, mint a teljesen felesleges Oldboy, vagy a rendkívül elegáns Belső ember, de alapvetően filmjei mindig a fekete kultúrát és a fajgyűlöletet elemezgetik. Következő filmjében sem lesz ez másként.

Hirdetés

A BlacKkKlansman címre hallgató mozi a Belső emberhez hasonlóan egy kvázi zsánerdarab lesz. Thriller, ha pontosabbak akarunk lenni. De több annál: igaz történeten fog alapulni, ami legutóbb - többé-kevésbé - a Miracle at St. Anna című második világháborús drámájánál fordult elő a rendezőnél (amely film egyfajta reakció volt Clint Eastwood Iwo Jima-testvérfilmjeire, amelyekben egyetlen fekete bőrű szereplő sem volt). A BlacKkKlansman - amiként azt a címére ránézve leszűrhetjük - közvetve a Ku Klux Klan-ról fog szólni. Két férfi útját követhetjük majd nyomon: egyikük egy afro-amerikai detektív (John David Washington), a másikuk egy fehér férfi (Adam Driver). A detektívet megformáló Washington felveszi a kapcsolatot a klán egy tagjával (akit a Pókember 3-ban megismert Topher Grace alakít) telefonon, majd beépülés céljából partnerét (Driver) bízza meg, hogy játssza el őt, mint fehérembert. Ami pedig ezek után következik az egy leleplező hadművelet, amely során látni fogjuk, hogyan, miként működik egy ilyen szervezet, kik a tagok, hogy lehet bejutni. 

A hihetetlen, már-már elképesztő történetet - ha hihetünk a híreszteléseknek - Lee humort nem nélkülözve meséli majd el nekünk (a CinemaConon levetítettek egy részletet, ami alapján többen buddy comedy-t kiáltottak), remélhetőleg pedig ezzel ismét csúcsformáját nyújtja. Azt a csúcsformát, amit elvileg legutóbbi alkotásával, a Chi-Raq-kal is nyújtott. Amit e sorok írója még nem látott, úgyhogy lesz mit bepótolni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.