Hirdetés

Immáron Deadpool a mutánsok királya

|

Hirdetés

Hogy egy régi közhellyel éljünk: Deadpool jött, látott és győzött – nemcsak a nézők és kritikusok tetszési indexét tekintve, hanem a bevételek terén is. Amerikában még csak két hete vetítik a nagyszájú szuperhős kalandjait, de már most 235 millió dollárnál tart, letaszítva ezzel az X-Men: Az ellenállás vége című mutánsfilmet a trónról, ami eddig 234.3 millió dollárral csücsült az élen. De nemcsak az USA-ban, hanem világszerte is jól teljesít a Fox legújabb üdvöskéje, hiszen már 459.3 milliót hozott a konyhára. Ez még elmarad az Eljövendő múlt napjainak 747 milliós globális bevételétől, de ha így halad tovább, rövidesen azon is túl fog tenni. Annak tükrében, hogy milyen előzményekkel készült el a Deadpool, és hogy végül a Fox korhatáros filmként küldte be a ringbe a negyedik falat megbontó dumagépet, elképesztő a mostani teljesítménye. A kritikusok továbbra is imádják, és az egyik legnagyobb horderejű, kritikákat összesítő honlapon, a Rotten Tomatoeson 84%-on áll a film. A Deadpool már rég visszanyerte az 58 milliós büdzséjét, és már azzal is eldicsekedhet, hogy a korhatáros képregény adaptációk között is az élre tört bevételek tekintetében (eddig a 300 vitte a prímet 70.8 millióval). Megdöntötte a Szürke ötven árnyalata februári csúcsát (85.1 millió), a legjobb téli hétvégi nyitányok közül pedig az Amerikai mesterlövészt taszította hátrébb (89.2 millió), de talán a legelképesztőbb a következő adat: a 20th Century Fox történetében a legjobb hétvégi nyitányt produkálta, amit eddig a 2005-ös Star Wars – A Sith-ek bosszúja tartott 108.4 millióval – igen, akkor még sehol se volt a láthatáron a Disney és a Star Wars összefonódása. Emlékezzünk csak vissza az Avatar 2009-es sikerére, hogy az micsoda 3D-s hullámot indított el Hollywoodban, és nagy rá a sansz, hogy a Deadpoollal egy újabb trend lesz kibontakozóban: korhatáros filmek armadája, melyek remélhetőleg jobban helytállnak majd, mint a 3D-s hullámot meglovagló számtalan felejthető alkotás tette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.