Hirdetés

Ingyen megtekinthető Youtube-on a Mácsai Pál nevével fémjelzett Poirot-film

|

Szokatlan módon nyomoz Poirot Lichter Péter legújabb filmjében.

Hirdetés

Lichter Péter filmkritikus és rendező, valamint a szintén kritikus és forgatókönyvíró Kránicz Bence korábban már könyvet is írtak közösen, a Kalandos filmtörténetet, mely egy-egy filmtörténeti személyt és irányzatot vesz górcső alá rövid, olvasmányos fejezeteiben.

A páros ezúttal egy kísérleti Poirot-filmet hozott tető alá (Lichter rendezte, Kránicz a szkriptet írta), mely Agatha Christie A titokzatos stylesi eset című krimijét dolgozza fel. A film avantgárd módon megkomponált képsorait Mácsai Pál (Terápia, A besúgó) narrálja.

Hirdetés

Miért nevezhető kísérletinek Lichter filmje? A bő egy órás adaptáció több, mint száz némafilm jelenetéből szemezgetve tárja fel Poirot rejtélyes nyomozását. Ez nem csak egy egyedi megközelítésből született filmtörténeti kaland, de montázstechnikájában is egy párját ritkító alkotásról van szó, ami a krimi köntösébe bújva mesél a nézőnek. 

A Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatott filmet 2022 nyara óta rendszeresen vetítették a Bem Moziban, azóta pedig felkerült Youtube-ra és Vimeóra egyaránt (alább megtekinthető).

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.