Hirdetés

Ingyenes Ukrán Filmhét lesz az Urániában

|

Az Uránia mozi hat napon át ad majd otthont az ukrán filmek legjavának!

Hirdetés

Amennyiben otthonosan mozogsz az ukrán filmek világában, vagy csak szimplán nyitottnak érzed magad arra, hogy minél több nemzet filmművészetét megismerd, úgy szolgálhatunk Neked egy izgalmas programmal! Párizs, London, München és Amszterdam után ugyanis Budapestre is elérkezik végre az Ukrán Filmhét!

Hirdetés

A november 6. és 11. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozat keretén belül az érdeklődők belekóstolhatnak a kortárs, illetve a klasszikus ukrán filmművészet legjavába és tehetik ezt széleskörű műfaji felosztásban. Így találkozhatunk majd komédiával, drámával, történelmi filmmel, illetve dokumentumfilmmel is. Utóbbi között a felhozatalban ott lesz az Az ukrán seriffek című dolgozat, melyet azért érdemes megjegyeznünk, mert ez a film Ukrajna jelöltje a következő Oscar-díjra.

Az eredeti nyelven, magyar felirattal vetítésre kerülő filmek többsége után magukkal az alkotókkal is lehetőség nyílik a beszélgetésre, így feltehetjük majd kérdéseinket például Taras Tkachenko-nak (A vadgalamb fészke, mely egyébként 2016 Legjobb Ukrán Filmje), vagy Roman Chyrman-nak (Mostantól szeretni foglak) is. Íme a pontos program: 

November 6., vasárnap, 20:00 - A vadgalamb fészke / The Nest of the Turtledove

November 7., hétfő, 20:00 - A nagymamám, Fanni Kaplan / My Granny Fanny Kaplan

November 8., kedd, 20:30 - Fekete tollú fehér madár / White Bird with Black Mark

November 9., szerda, 20:00 - Mostantól szeretni foglak / Now I'm Gonna Love You

November 11., péntek, 20:00 - Az ukrán seriffek / The Ukrainian Sheriffs

Az ingyenesen látogatható rendezvény apropójául az ukrán-magyar diplomáciai kapcsolatok 25. évfordulója szolgál, éppen ezért az Ukrán filmes szakma jeles képviselői mellett részt vesz az eseményen Phillip Illienko, az Ukrán Állami Filmügynökség nagykövete és elnöke is. Szóval november 6. és 11. között - irány az Uránia, ahogy a Facebook esemény is hirdeti! Egészen biztosan megéri majd elmenni és "világot" látni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.