Hirdetés

Ingyenes vetítésekkel vár a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

|

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a legnagyobb magyar animációs filmfesztivál.

Hirdetés

Augusztus 11. és 15. között rendezik meg az animációs filmek legrégebbi hagyományokkal rendelkezdő hazai seregszemléjét, a KAFF-ot. A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nem létezhetne az idén ötvenéves Kecskemétfilm stúdió, illetve annak megalapítója és mai napig vezetője, Mikulás Ferenc nélkül. A rajzfilmstúdióban olyan legendás animációs sorozatok készültek mint például a Magyar népmesék, a Vízipók-csodapók, a Mesék Mátyás királyról és a Leo és Fred.

Hirdetés

A kétévente megrendezésre kerülő fesztiválon idén harminc országból 370 alkotást láthatnak a látogatók. Sorozatepizódokat, egész estés filmeket, retropektív és tematikus válogatásokkal színesített műsor várja az érdeklődőket Kecskeméten három beltéri és két szabadtéri helyszínen. A vetítések mellett interaktív programok, animációs játszóház, kiállítások, könyvbemutatók és szakmai beszélgetések is helyet kaptak.

A magyar és európai részekből álló versenyprogram rendkívül izgalmas felhozatalt ígér, a diákfilmektől az egész estés animációs produkciókig. Bemutatásra kerül többek között a Fritzi: Egy forradalmi mese, a Marona csodálatos kalandjai, A kedvenc háborúm, a Kabul fecskéi és a Wolfwalkers is.

Az 50 évvel ezelőtti megalapítását ünneplő Kecskemétfilm mellett három további születésnaposa is lesz a fesztiválnak. Az egyikük a 90 éves Dr. Matolcsy H. György, a Pannónia Filmstúdió egykori - a magyar animáció aranykorát megteremtő - stúdióvezetője és két 70 éves rendező, Orosz István és homokanimációival híressé vált Cakó Ferenc.

A születésnaposok mellett megemlékeznek az előző, 2019-es fesztivál óta elhunyt neves hazai alkotókról, Richly Zsoltról, Gyulai Líviuszról és Jankovics Marcellről. A KAFF pedig a gyerekekre és a családosokra is gondol, így Kaláka koncert, valamint a harmadik Kuflik-mozifilm és közönségtalálkozó is várja az érdeklődőket.

Az augusztus 11-től 15-ig tartó fesztivál minden programja ingyenesen látogható, további részleteket és a vetítendő filmek listáját a KAFF weboldalán olvashatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.