Hirdetés

Ismertek a Hans Zimmer-koncert vendégművészei

|

Hirdetés

Hans Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozihoz írt zenét - amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt -, idén tavasszal belevág első turnéjába. Egyúttal bejelenti, hogy a teljes koncertkörúton fellép vele Lebo M, az Oroszlánkirány filmzenéjének méltán híres énekhangja, valamint Mike Einziger gitáros, az Incubus együttes tagja, csatlakozva a színpadon Hans Zimmer saját stúdiócsapatához valamint a szimfonikus zenekarhoz és kórushoz. Így több mint 70 zenész lép színpadra majd a koncertek alatt. Hans Zimmer turnéja Londonban indul április 6-án és 31 várost érint, amíg június 5-én a Theatre Antique d’Orange színpadán véget ér Franciaországban. A német származású művész többek között olyan nagyszerű sikerfilmekhez írt  zenét, mint az Eredet, Csillagok között, A sötét lovag-trilógia (Christopher Nolan rendezésében), a Gladiátor, 12 év rabszolgaság, Oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai, A csodálatos Pókember 2., Az őrület határán, A Da Vinci-kód, Mission Impossible 2, a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes, Thelma és Louise, Utolsó esély, vagy az Esőember. [gallery size="full" ids="81371,81372,81373"] Hans Zimmer, akit a Telegraph magazin "a 100 élő zseni egyikének" nevezett, nyert már egy Oscar, 2 Golden Globe, 3 Grammy, egy American Music, valamint egy  Tony®-díjat. Legutóbbi Oscar-jelölése a Csillagok között zenéjéért pontosan a 10. filmakadémiai nominációját jelentette. 2003-ban az Amerikai Szerzők és Kiadók Szövetsége Henry Mancini életmű-díjjal tüntette ki lenyűgöző munkásságáért. 2010-ben pedig csillagot kapott a hollywood-i Hírességek Sétányán. Steve McQueen, a 12 év rabszolgaság rendezője szerint

Hans Zimmer egyszerűen az a kortárs zeneszerző, akit akkor kérsz fel egy munkára, amikor a képi történetet át kell ültetni zenébe.
A turné hátterében két, a legendás londoni Hammersmith Apollo-ban tartott 2014-es Hans Zimmer Revealed elnevezésű show áll. A teltházas koncertek elragadtatott kritikákat és óriási közönségsikert hoztak. Elképesztő, hogy egy ilyen, évtizedek óta tartó hollywood-i zenei karrier esetében ezek voltak az első koncertek. Ahogyan a Hammersmith-beli előadásoknál, a mostani turné esetében is emlékezetes vizuális élmény várható, amelyet a világhírű fénytervező Marc Brickman állít össze. Brickman gyakorlatilag mindenkivel dolgozott már a Pink Floyd-tól a Nine Inch Nails-en keresztül Barbra Streisand-ig, valamint az Empire State Building díszkivilágítását is ő tervezte. A Hammersmith koncertek idejében Zimmert barátja és munkatársa, Harvey Goldsmith bátorította, hogy az egyszeri alkalmat terjesszék ki egy teljes európai turnévá. A koncertkörút bejelentését Hans Zimmer így kommentálta:
Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy ez az idő végre elérkezett. Izgatottan várom, hogy rendkívül tehetséges zenészeimmel együtt olyan élményt nyújthassak a közönségnek, amiben még nem volt részük.
 Harvey Goldsmith pedig hozzátette:
Számtalan turné van, ahol a zenekar filmzenéket játszik, amíg a kivetítőn a filmekből láthatók részletek. Hans viszont a saját módján fogja előadni szerzeményeit. Csodálatos zenészeket gyűjtött maga köré, beleértve a meglepetés művészvendégeket is. Ezt a showt nem éri meg kihagyni.
A turné során Budapestet is érinti, méghozzá május 11.-én. A jegyek még korlátozott példányszámban kaphatók a Live Nation oldalán. Neked már megvan? https://www.youtube.com/watch?v=dBCHSYxrd6s
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.