Hirdetés

Ismét elhalasztják a Budapest Comic Cont

|

Nem mintha bárkit is meglepne a szervezők döntése.

Hirdetés

Bármennyire is lelkesek voltunk miatta az év elején, hogy hamarosan Magyarországnak is lesz saját Comic Conja, a koronavírus-járvány természetesen keresztülhúzta számításainkat. Habár az eredeti augusztusi időpontról november 21-22-ére került át az első Budapest Comic Con, ám végül a kialakult helyzet ezt az alkalmat is ellehetetlenítette, ezért a szervezők bejelentették, hogy kénytelenek ismét módosítani a dátumot.

Hirdetés

Mint azt a hivatalos oldalon megjelentetett közleményben is kiemelik, a COVID-19 európai terjedése olyan hatósági intézkedéseket eredményezett az elmúlt hetekben, amelyeket egyelőre nem sikerült áthidalniuk, ezért a rendezvényt jelen állás szerint 2021. augusztus 14-15-én tartják majd. Pontosabban a következővel indokolták a döntést:

Magyarországon jelenleg a járványügyi készültségi időszakra érvényes utazási korlátozások, illetve tilalmak szabályozzák a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő beutazásának feltételeit. Folyamatosan egyeztetünk a hatóságokkal a lehetőségekről, azonban mindeddig nem sikerült olyan megoldást találnunk, amely mind a jelenlegi, mind pedig a jövőbeni időszakban egyértelműen garantálja, hogy a rendezvényre meghívott külföldi vendégek (színészek, képregényrajzolók, illusztrátorok, cosplayerek) beutazzanak Magyarországra.

Mivel a szervezők számára kiemelten fontos a Budapest Comic Con, elképzelhetetlennek tartják azt, hogy nemzetközi vendégek részvétele nélkül tartsák meg a rendezvényt. Természetesen a már megváltott belépőjegyek automatikusan érvényesek a 2021-es dátumra is, az viszont kérdéses maradt, hogy a már bejelentett vendégekre akkor is számíthatunk-e, vagy ahogyan az első módosításnál, úgy most is megváltozik a felhozatal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.