Hirdetés

Itt van egy remek ötlet a Die Hard 6-hoz

|

Hirdetés

Nézzétek, tudom én, hogy az emberiségnek legalább 90%-a az ellen van, hogy újabb Die Hard-film készüljön el. Teljesen érthető, a középszerű negyedik és a katasztrofális ötödik rész után (amely megtekintését követően hirtelen azért a negyedik etap középszerűsége nyomban felértékelődik) az embernek nincs igazán ingerenciája arra, hogy újabb megszentségtelenítésnek legyen szemtanúja. Lássuk be: rossz nézni egy zseniális akciófilm ilyen szintű meggyalázását. Ezzel persze Len Wiseman nem ért egyet, ő minden probléma nélkül tett arra egy pofátlan utalást, hogy elkészíti a hatodik epizódot, amely előzményfilm lenne. Igen, az ötlet egy nagy rakás bűzgombóc (John McClane "így jöttem"-sztorija épp a Die Hard első része, kedves Wiseman), és...Igen, teljesen érthetetlen. Eric D. Wilkinson producer azonban ahelyett, hogy morogna magában, inkább közzétett egy szinopszist, mely azt vázolja fel, miként képzeli el azt a bizonyos hatodik részt, ami múltat és jelent egybemosná. Íme: Egykori hős rendőrtiszt, John McClane 60 éves, leharcolt, elítélt bűnöző hamarosan egy börtön tölteléke lesz. Miért? Visszatekintés 1979-be, amikor a 24 éves new york-i közrendőr John McClane tagja a 6 éves Ethan Peller gyilkosságának ügyében nyomozó csapatnak, melynek vezetője Stan Winshaw detektív. Kemény rendőri munka oda vezeti McClane-t, hogy a valószínűsíthetően szex árusításában utazó Stan Clarence Sutton-t tegye meg gyanúsítottjául, aki azonban rejtélyes körülmények között eltűnik, még mielőtt McClane elvégezhetné a letartóztatást. A szabályszegő McClane és felettese, Winshaw összeszólalkoznak. A nyom végül kihűl és az ügy nem oldódik meg. Amikor McClane bizonyíték híján megvádolja Winshaw-t, őt eltávolítják a város legzordabb körzetébe. 34 évvel később, John McClane detektív személyes eltávra megy Moszkvába, hogy segítsen elkanászodott fiának, akit orosz bíróság elé állítanak. Míg McClane országon kívül van, Clarence Sutton (vagy legalábbis ami maradt belőle) megtaláltatik, melyhez nem csupán DNS-bizonyítékkal társul azt illetően, hogy Ethan Peller gyilkosa Sutton, de McClane-t is összekötik Sutton meggyilkolásával.

die-hard
McClane-t visszatértével Oroszországból, letartóztatják, bíróság elé állítják, majd elítélik Clarence Sutton meggyilkolásáért. 30 évet kap ADX Florence-ben, egy ultra-maximum biztonsággal megáldott börtönben, mely a létező legveszélyesebb bűnözőknek ad otthon az országban, beleértve Omar Al-Maqdisi-t és Abdul bin Saeed-et, a két legborzalmasabb terrorista támadás mögött álló embereket. Az orosz kalandot követően John sikeresen összejött újra családjával és egymásra találtak feleségével, Holly-val. Most, míg büntetését tölti, Holly minden idejét annak szenteli, hogy előrevigye az ügyet – pláne akkor, amikor új bizonyíték kerül felszínre, mely nem csupán felszabadítaná McClane-t, de Stan Winshaw-ra (aki immáron kitüntetett rendőrkapitány) is rossz fényt vetne, aki feltételezhetően bemártotta Johnt azokért a gyilkosságokért, amiknek igazi gyanúsítottját üldözték közel 40 éve. Holly egy nap ellátogat a börtönbe, hogy személyesen közölje a híreket Johnnal, ám ekkor lázadás tör ki és mielőtt még épségben kijuthatna, a börtön lezárul. De ez nem egy közönséges börtönlázadás. Mire a nap leszáll, a bebörtönzöttek veszik át a létesítmény feletti irányítást, túszul ejtve Holly McClane-t és sokan másokat. Hamarosan megtudjuk, hogy a lázadás maga csupán elterelő művelet…Része a tervnek, hogy kiszabadítsák Al-Maqdisi-t és Saeed-et, hogy sikeresen végrehajtsanak újabb terrorista merényleteket New York városában. Ugyanakkor, azzal nem számoltak a terroristák, hogy van ott egy ember, aki mindig a legrosszabb helyen van a legrosszabb időben…És ha John McClane-ről van szó, akkor ezek a szokások nehezen múlnak el.
CTZcsXYUYAAWZcr
Ha őszinték akarunk lenni, akkor ahhoz képest nem is olyan vészes, ám így is rezeg a léc, hiszen önismétléssel van dolgunk: megint túszok? Megint terroristák? Megint Holly szívja? Nem beszélve a kissé túlkomplikáltnak tűnő történetről. Azonban működhet, ha visszaviszik az alapokhoz a sorozatot és az akciót amennyire csak lehet, megtartják azon a "mezítláb járkálni az üvegszilánkokon"-szinten, melyen az első rész akciói mozogtak. De ha megint azt próbálják tetetni, hogy McClane egy szuperhős, aki sebezhetetlen és érinthetetlen, nos...Akkor inkább felejtsék el és adjanak más címet neki. Persze, tartsuk észben, hogy ez nem hivatalos szinopszis, ez csak ötletelgetés, amiből akár még lehet is valami, ha felfigyelnek rá és megtetszik néhány élelmes producernek.
bruce-594x360
"Olyan messzinek tűnik mindez. Nem is tudom." - reagálta le Bruce Willis mindezt, amikor egy rajongó a fülébe juttatta ennek hírét. Amiből arra következtethetünk, hogy még a sztár se tudja biztosan, hogy mit hoz a jövő McClane számára. Csak nehogy aztán úgy gondolják, hogy nekilátnak nélküle a filmnek, kizárólagos figyelmet szentelve a fiatal, huszonéves McClane-nek. Brr. Hidegrázás magas fokon.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.